Ana içeriğe atla

Stil Dosyası: Klasikler


Herkese merhaba!
Bugün yepyeni bir yazı dizisine başlıyoruz. Stil Dosyası, modaya dair her şeyi konuştuğumuz oldukça geniş bir dizi olacak. Bu seriyi minimalizm akımından yola çıkarak klasikler ile başlatmak istedim.

Artık minimalizm günlük hayatımızda sık sık duyduğumuz, bazılarımızın hayatına yön veren bir kavram haline geldi. Sadeliğin, "az"ın "çok"luğunun altının çizildiği bu yaşam felsefesinin yeri Stardoll değil belki, ancak uzun süreli oyuncuların oyundaki tek amaçları ticaret değilse bir kapsül dolap ihtiyacı duydukları kesin. Çünkü tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi Stardoll'da da modası geçmeyen, yıllarca kullanılan, işlevli parçalar bulunuyor. Bu yazıya da benim Stardoll dolabımda artık klasik niteliği taşıyan vazgeçilmez parçaları ve mümkün olduğunca uygun fiyatlı alternatiflerini taşımak istedim.


1) Beyaz Ceket

Bu ceket mağazaya ilk geldiği zaman tek omuz yerine iki omuzlu yapılsaymış keşke diye düşünmüştüm ama bir kez kombin için kullandıktan sonra bu fikrim 180 derece değişti. Zaten isterseniz ceketten iki tane alıp normal ceket formuna getirebiliyorsunuz veya omzunu düşürebiliyorsunuz, yaratıcılığınızı kullanmaya çok açık bir parça. 

Bu ceketin formu ve grafik kalitesi o kadar başarılı yapılmış ki günlük kombinlere de, daha şık ve resmi kombinlere de cuk oturuyor. Ceketin risksiz bir renkte olması işlevliliğini de artırıyor. Bu sebeplerden oyun içinde şu an satışta olan pek alternatifi yok, ancak sağdaki ceketi de pek çok kombinde rahatlıkla kullanabilmek mümkün. Hala satıştayken ikisinden birini edinmenizi mutlaka öneririm, bu parçalar kombinlerinizde ceket kullanımını kesinlikle artıracak. 

Ceket = Millionaire Mansion Fashion - White Crisp Oneside Blazer - 19 SD
Alternatif = Nelly - Cozy Jacket - 22 SD


2) Boğazlı Yaka Üst

Rengi ne olursa olsun boğazlı yaka kolsuz bir üst adeta kurtarıcı niteliği taşıyor. Ben genelde bu şekilde üstleri kombinlerimde bir "baz" gibi kullanmayı tercih ediyorum. Gerçek hayatta üst üste kıyafetler giymek çok boğucu olsa da Stardoll'un 2 boyutlu dünyasında onlarca ürünü birleştirip göz yormayan, şık görünümler yakalayabilmek mümkün.

Burada paylaştığım ürün satışta değil ancak alternatifiyle ikisi formlarından ziyade renk tonlarıyla ayrılıyor, onun haricinde aynı gibiler. Ben genelde ilk resimdekini tercih ediyorum çünkü diğeri daha soluk bir tonda, bana ilki tabiri caizse daha jilet gibi görünümlü geliyor. Ancak Basics'te aynı ürünün renk çeşitliliği mevcut.

Üst = PPQ of Mayfair - Sleeveless White Turtleneck - Satışta değil
Alternatif = Basics - Sleevless Top White - 112 SC



3) Siyah Pantolon

Aslında bu bir pantolon bile değil, şimdilerde epey trend olan bir tracksuit yani Türkçesiyle bildiğimiz eşofman. Ancak bu tracksuitin orijinalindeki ipek dokunun grafiğe yansıyışı ve paça detayları bu ürünü çok şık ve zarif bir pantolon gibi gösteriyor. Bu pantolon çok klasik bir parça olduğu için rahatlıkla kombinlenebilir. Ayrıca yüksek belli olmadığı için klasik tipteki kemerlerle çok yakışıyor.

Alternatiflere koyduğum iki ürün ise çeşitlilik açısından çok sevdiğim parçalar. 1. alternatif yakın zamanda Plaza'ya gelip benim kalbimi fetheden bir ürün oldu. Paça detayı sayesinde ayakkabı veya çorap kullanımıyla kombinleri epey yükseltiyor. 2. alternatif pantolon aslında Melbourne Minimalism'den beyaz bir pantolonun yeniden renklendirilmiş hali ve çok uygun fiyatı sebebiyle kaçırılmaması gereken bir ürün.

Bence oyunda klasik pantolonlar konusunda ciddi bir eksiklik var. Bazılarının formu kısıtlayıcı oluyor, bazılarının paçaları güzel olmuyor, bazıları da direkt kötü grafik kalitesine sahip oluyor. Bu üç pantolonun da tüm bunlardan uzak olduğunu ve mümkünse edinilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Pantolon = Alexander Wang Tribute - Alexander Wang Silk Tracksuit - Satışta değil
1. Alternatif = Nelly - Snake Skin Pants - 21 SD
2. Alternatif = It Girls - Wide Black Trousers - 125 SC


4) Beyaz Etek

Bu eteği dolabıma katmadan önce bir eteğin bu kadar kullanışlı olabileceğini düşünmüyordum. Eteğin yırtmacı sayesinde katmanlı kombinler de, katmansız kombinler de oldukça detaylı görünüyor ve her türlü tarza uyum sağlayabiliyor.

Ne yazık ki bu eteğin işlevliliği açısından pek alternatifi yok, bu sebeple alternatiflerini renk ve etek boyu üzerinden seçmeye çalıştım. 1. alternatif kendi başına pek çok kombine şık bir hava katabilir ancak 2. alternatif için aynısını söylemek pek mümkün değil. Ancak fiyatı çok uygun, satın alıp o eteği başka ürünlerle birleştirmek akıllıca olabilir.

Etek = Callie's Picks - Choppy White Skirt - Satışta değil
1. Alternatif = Bonjour Bizou - Ripped Slit Denim Skirt - 16 SD
2. Alternatif = Basics - White Jersey Mini Skirt - 55 SC


5) Siyah Çizme

Bu çizmelerin namını duymayan kalmamıştır herhalde. Bence bu parça oyunun şimdiye kadarki en iyi ürünlerinden biri, bu yüzden değerinin her geçen gün artması beni şaşırtmıyor. Çizmenin uzunluğu ve dollların bacaklarını iyice saran dar yapısı muhteşem görünüyor. Ürünün kendisi zaten iddialı olduğu için bu çizmelerle doğru parçaları eşleştirince eforsuz şık bir görünüm elde etmek çok kolay. Bu çizmenin muadili diyebileceğimiz ürün 2. alternatifte yer alan It Girls çizmeler. Rio çizmeleri uyguna bulmak kolay olmadığı için 9 SD gibi uygun bir fiyata çok benzerini elde edebilirsiniz. Zaten diğer çizmenin daha kısa oluşu kimi zaman kombinlere çok daha iyi bir bütünlük sağlıyor. Yakın zamanda Plaza'ya gelen 3. alternatif için ise bu ikilinin parlak detaylı versiyonu denebilir.

Diğer alternatifleri ise çeşitlilik sunmaları açısından koydum. 1. alternatifteki file çorap biçimli çizmeler olmazsa olmaz parçalardan demek hata olmaz. Bu ürünü doğru ayakkabılarla birleştirince sadece file çorap olarak kullanmak da mümkün, yani birden fazla işlevi var. Ayrıca filelerinin oyundaki diğer çoraplara göre göz yormayan, ince bir dokuda olması büyük bir artı. 4. alternatif ise kırmızı bir ayakkabının siyah çorapla birleşip çizme formatına getirilmiş hali, Superstar olmayan kişiler benzer ürünleri birleştirerek rahatlıkla bu çizmenin muadilini elde edebilir.

Çizme = Rio - HotBuys Balmain Inspired Leather Boots - Satışta değil
1. Alternatif = Velvet Orchid - Fishnet High Boots - 14 SD
2. Alternatif = It Girls - Fendi Inspired Thigh High Boots Black - 9 SD
3. Alternatif = Callie's Picks - Diamonds Boots - 15 SD
4. Alternatif = The JetSet - Above Knee Boots - 16 SD (Superstar Özel)


6) Topuklu Ayakkabı

Geçtiğimiz sene Stardoll günlük mini koleksiyon sistemine geçene kadar oyunda güzel stiletto ve bantlı topuklu ayakkabı kıtlığı yaşanıyordu. Mini koleksiyonlar bu kıtlığı bolluğa çevirdi, şimdi benzer formlarda her bütçeye uygun ayakkabı bulmak mümkün. Ancak benim şu anda Callie's Picks'te satışta olan siyah ayakkabıyı seçmemin sebebi bu bollukta bile dikkat çekmeyi başaran zamansız bir parça olması. Bu gibi şeritli topuklular kombinle uğraştıktan sonra uyumlu bir ayakkabı bulamayınca kombinin ışığını çalmadan şıklığı koruyor.

1. Ayakkabı = Callie's Picks - Saint Laurent Inspired Sandals Black - 13 SD
2. Ayakkabı = Voile - Saint Laurent Inspired Sandals Rose - Satışta değil
1. Alternatif = It Girls - Strappy Shoes - 140 SC
2. Alternatif = Vinyl - Suede Stiletto - 11 SD
3. Alternatif = Velvet Orchid - Chain Stiletto Shoes - 285 SC
4. Alternatif = Vinyl - White Black Heels - 9 SD


7) Çanta

Çanta ve aksesuarlar bence bir kombini en çok yükselten, yeri geldiğinde de düşüren parçalar. Bu yüzden kombinlerimde çanta seçimleri üzerinde en çok düşündüğüm kısımlardan oluyor. Bu çanta yazının geri kalanındaki ürünlerle tezat oluştursa da benim için vazgeçilmezlerden biri. Kendimi sık sık bu çantayı kombinlerimde kullanmak isterken buluyorum, hatta bazen tamamen bundan yola çıkarak kombin yapıyorum. Ürünün grafik kalitesi Stardoll ekibinin zirvelerinden biri, sırf bu sebepten alternatifini bulmak imkansız gibi. Ancak alternatife koyduğum kırmızı YSL çanta risksiz ve oldukça elegant bir parça, hatta Prada çantaya kıyasla çok daha kullanışlı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Çanta = Fallen Angel - HotBuys Prada Inspired Faux Fur Bag - Satışta değil
Alternatif = Archive - Red YSL Bowler Bag - 30 SD


8) Takı ve Aksesuarlar

Takı ve aksesuarlar bir kombinin olmazsa olmazları. Bu parçalar minimum efor ve yaratıcılıkla en gösterişsiz kombinleri bile çok yukarıya taşıyabiliyor. Seçtiğim kolyeyi kullanmadığım kombin yok denecek kadar az, tam bir fiyat-performans uyumu. Ben bazen bu kolyeyi başka kolye veya chokerlarla birleştiriyorum, elde ettiğim görünümler genelde tam istediğim gibi oluyor. Alternatiflere koyduğum kolyeler de tıpkı bu kolye gibi başkalarıyla birleşince çok hoş oluyorlar ama ilk kolyenin ince duruşu Güzellik Salonu ürünü olmayan ve satışta olan ürünlerin çoğunda yok.

Prada gözlük oyunun en iyi gözlüklerinden biri olsa gerek, nereye koyarsanız koyun hep oradaymışçasına bir bütünlük sağlıyor. Ayrıca o gözlüğün alternatiflere koyduğum gözlüklere nazaran daha sert bir görünümü var, bu da tercih meselesi tabii.

Kemer ve alternatifleri de detaylarıyla dolabımın favorilerine giren çok iyi ve uygun fiyatlı ürünler. Zincir gibi farklı aksesuarlarla birleşince daha da iyi görünümlere sahip oluyorlar.

Gözlük = Prada Tribute - Prada Inspired Sunglasses - Satışta değil
Kolye = Velvet Orchid - Moonage Layered Necklace - 8 SD
Kemer = Fallen Angel - Chain Belt - 11 SD
Gözlük 1. Alternatif = It Girls - Trendy Sunglasses - 5 SD
Kemer 1. Alternatif = Velvet Orchid - Gold Chain Belt - 135 SC
Kolye 1. Alternatif = It Girls - Double Necklace - 120 SC
Gözlük 2. Alternatif = Pretty n' Love - Illesteva Baxter Sunglasses Black - 11 SD
Kolye 2. Alternatif = Vinyl - Chain Coin Necklace - 10 SD
Gözlük 3. Alternatif = Vinyl - Black Sunglasses - 10 SD
Kemer 2. Alternatif = Fallen Angel - Criss Belt - 50 SC
Kemer 3. Alternatif = Vinyl - Black Lock Belt - 140 SC



Benim dolabımın uzun zamandır kullandığım olmazsa olmazları da bunlardı. Umarım sizlere de fikir olması açısından yararlı bir yazı olmuştur. Bir sonraki Stil Dosyası yazısında görüşmek dileğiyle! Bu arada konu önerilerinize açığım :)

Yorumlar