Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: İlk Covergirl ve Ölüm İddiaları

Herkese merhaba!
Hiç oyunda Covergirl olan ilk kişinin kim olduğunu merak ettiniz mi? Bu yazıda bu soruya cevap bulup kendisi hakkında ortaya atılmış akıl almaz iddiaları okuyabilirsiniz. Ama öncesinde eski Stardoll Tarihi yazılarını okumak isterseniz buraya tıklayın.

 Covergirl, hepimizin bildiği üzere Stardoll'da günün en çok oy alan doll'unun seçildiği bir yarışma. Tüm dünyadan oyunculara açık olan bu yarışmayı kazananlar yukarıda resmi bulunan kupa, 25 Stardollar ve başarılar rafında bir Covergirl başarısı ile ödüllendiriliyor. Ayrıca 1 gün boyunca Covergirl yarışma sayfasında ve anasayfada dollları tüm kullanıcılara görünüyor.

Stardoll'un en popüler yarışması olan Covergirl'ü kazanmak için şimdilerde bazı kullanıcılar oy satın alma ve sahte hesap kullanma gibi adaletsiz yollara başvursa da bir zamanlar bu yarışmayı kazanmak için yapmanız gereken tek şey üstünde uğraşıldığı belli olan bir doll ve suite sahip olmaktı. Şimdi biz de o zamanlarda bir tarihe, 21 Eylül 2006'ya gidiyoruz.

Yarışmanın ilk defa geldiği zamanlarda Stardoll Admin tarafından Starblog üzerinden o gün en çok oy alan ilk 5 kişi açıklanıyordu. Kapak kızı olunacak bir sanal dergi olmadığı için yarışmanın asıl adı Best Rated Medoll yani En Çok Oylanan Medoll'du. Oyuna 19 Kasım 2004 tarihinde katılan İsveçli dudette'in kazandığı da Starblog üzerinden böyle duyurulmuştu. Kendiniz de görmek isterseniz bu linke tıklayabilirsiniz.

Her ne kadar 13 yılda 25 Stardollar ödülü değişmemiş olsa da, o zamanlarda kazanana Covergirl kupası yerine Covergirl kurdelesi veriliyordu. Şu an Covergirl kurdelesine sahip olmak kupasına sahip olmaktan çok daha değerli olarak görülüyor.

İlk Covergirl olması haricinde dudette'i bu kadar gizemli ve konuşulan bir üye yapan ise yıllardır yüzlerce blogda ve ziyaretçi defterinde adına ortaya atılan komplo teorileri. Bu yazının asıl konusu da bu akıl almayacak iddialar olacak.

Her ne kadar asıl Stardoll 2006 yılında kurulsa da oyuna 2004 yılında katılan İsveçli bir oyuncu olduğu için kullanıcıların ilk iddiası dudette'in Stardoll'un kurucularının bir tanıdığı olduğu yönündeydi. Büyük ihtimalle oyundaki bir hata sebebiyle 2002'de oyuna katılmış gözüken Skye87 bulunana kadar dudette'in oyundaki en eski üye olduğu sanılıyordu, bu da iddiaları güçlendiriyordu. Ayrıca Stardoll 4 ay aktif olmayan hesapları normalde kapatmasına rağmen 19 aydır aktif olmayan hesabının kapatılmamasının da bununla alakası olduğu söyleniyor. Ancak dudette gibi aylarca -bazıları 100'den fazla aydır giriş yapmamış durumda- oyuna giriş yapmayıp hesabı kapatılmamış pek çok hayalet doll oyunda yer alıyor. Zaten dudette'in tanıtımı da bunu yalanlayacak şekilde:

"Bu siteye 10 yaşımdayken, bu sitenin tüm olayı ünlü kağıttan bebekleri giydirmek olduğu zamanlarda katıldım. Şimdi, 8 yıl sonra 18 yaşındayım ve bu siteye ne olduğuna inanamıyorum. Burası tüm amacı genç kızlardan para kazanmak olan iğrenç bir siteye dönüştü. Bir yere kadar üstünden para kazanılan o genç kızlardan biri olduğumu kabul ediyorum. Ama yine de bu sitenin ilk fikrine dönmesini diliyorum. Buranın adının Paperdollheaven olduğu zamanları hatırlıyorum, ünlülerin listelendiği ve onları nasıl isterseniz giydirebildiğiniz basit bir siteydi. Kırmızı yazıların olduğu sade beyaz bir sayfaydı. Ona bayılmıştım. Sonra bir gün site bebekleri giydirmek için kayıt olmayı gerekli kıldı. Babama beni kaydetmesi için yalvardım ve o da hemen kabul etti. Yavaşça bu site şu an olduğu şeye dönüştü; modern bir para kazanma makinesi."

 Birkaç yıl önce Stardoll'u eleştirdiği bu yazıyı paylaşıp oyunu bıraktıktan sonra nedeni belirsiz bir şekilde Brezilyalı kullanıcılar arasında dudette'in araba kazasında hayatını kaybettiği iddiaları yayıldı. Google'a dudette stardoll yazınca karşınıza çıkacak onlarca Portekizce kaynakla bu bilgiyi doğruyabilirsiniz. Ama bu iddianın kaynağı kesinlikle belirsiz ve neden özellikle Brezilyalı kullanıcılar tarafından konuşuluyor bilinmiyor.

Zamanla bu iddialar ilk başta bahsetmiş olduğum dudette'in oyunun kurucularının tanıdığı olduğu iddialarıyla birleşti ve absürt bir komplo teorisine dönüştü. Yine Brezilyalı bloglarda paragraflarca yazılmış uzun bir hikayeyi elimden geldiğince özet geçeceğim.

Bu ikinci ve nispeten uzun hikayeye göre, dudette ve Stardoll'un eski hali Paperdoll Heaven'ın kurucusu Liisa lisede en yakın arkadaşlar. dudette'in adı da Maria Eduarda. Liisa da Maria da kağıt bebeklerden ve çizimlerden çok hoşlanıyor. Maria bir gün bebek giydirme oyunu yapmaya karar veriyor ve bunu Liisa'ya anlatıyor, Liisa da bunun saçmalık olduğunu söyleyip Maria'nın hevesini kırıyor. Maria oyunu yapmaktan tamamen vazgeçmiş ve her şeyi unutmuş bir vaziyetteyken Liisa gizlice bu siteyi abisiyle beraber kuruyor. Çok kısa sürede inanılmaz hit alan Paperdoll Heaven adlı bu siteyi arkadaşına göstermek için onu evine çağırıyor. Gösterdiği zaman Maria'nın morali bozuluyor ve Liisa'ya fikrini çaldığını söylüyor. En sonunda Liisa özür diliyor ve birlikte Maria'ya bir hesap kuruyorlar. Maria eve gittiğinde ise siniri hala geçmemiş durumda, Liisa'nın kendi fikri üzerinden para kazandığını hatırladıkça daha da sinirleniyor ve böylece bu siteyi bitirmeye karar veriyor. Ertesi gün tekrar Liisa'nın evine gidince o banyodayken siteyi silmeye çalışıyor ama yakalanıyor. Kavga ediyorlar ve Maria %50 pay istiyor ancak Liisa bu siteyi tamamen kendisinin kurduğunu ve böyle bir şey olmayacağını söylüyor. Bundan sonra aralarında fiziksel bir kavga oluyor ve Liisa, Maria'nın suratına bir şeyler fırlatınca Maria: " Önce fikrimi çaldın, şimdi de yüzümü mahvetmeye çalışıyorsun. Beni kıskanıyorsun!" diyor. Sonra da Liisa'yı bıçaklayarak öldürüyor ve alnına not olarak "Sen benim hayatımı çaldın, ben de seninkini çalıyorum." yazıyor. Akıl hastanesine kaldırılan Maria'ya ne olduğu bilinmiyor. Liisa'nın abisi siteyi satıyor.

Maalesef pek çok Brezilyalı hesap bu saçma hikayeye inanıyor ancak saçmalığını bir kenara çeksek bile yaş olarak hikayenin hiçbir tutarlılığı yok. dudette 2004-2005 yıllarında 10 yaşında olan bir kız çocuğuyken, Liisa Wrang şu anda 70'ini aşmış ve hala çizimler yapan bir kadın. İkisinin ortak noktaları ise İsveçli olmaları, bildiğimiz kadarıyla başka da yok. Ayrıca böylesine ayrıntılı bilinen bir olayın haberlere konu olması gerekirdi ancak hakkında bir şeyler okuyabileceğiniz tek yer bloglar.

2015 yılında ise dudette oyuna tekrar girdi. Hatta daha sonra silse de tanıtımına Tumblr adresini koydu ve ölmediğini, iddiaların tamamen yalan olduğunu yazdı. Gelişmeyi heyecanla takip eden kullanıcıları bu bile tatmin etmedi. Bu sefer de hesabına başka birinin girdiğini yazmaya başladılar. Oyunu haklı sebeplerle bırakıp eleştirisini yapıp gitmesine rağmen yine de bir türlü yakasını bırakmayan iddialar can sıkıcı olsa gerek, dudette ilgilenmeyi bıraktı.

Biz Modam Stardoll blogu olarak dudette ile iletişime geçtik ve konu hakkında düşüncelerini sorduğumuz bir röportaj yaptık. Yarın burada okuyabilirsiniz. Olay hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! :)

Yorumlar

  1. Inanmiyorum :o En iyi yazi olabilir bu.. Tamam lisa ve dudette kavgasi biraz sacma olabilir. zaten kanitlamissin. Ama olay cidden inanilmaz. Stardoll ne kadar acayip bir oyun :o o yorumlar bana yapilsa cok uzulurdum.. Ayrica 2002'de bir doll olmasi cok cok acayip :/
    Inanilmaz mukemmel ve olaganustu bir yazi olmus.. Emeginize saglik. Yarinki roportaji dort gozle bekleyecegim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! ♡ Beğenmene çok sevindim. Benim de inanılmaz bulduğum bir olaydı ve İngilizce ya da Türkçe bir kaynakta okuma şansı yoktu maalesef, o yüzden yazmak istedim.

      2002'deki doll muhtemelen bir hata sonucu olmuş, şu an öğrenmeye çalışıyorum onu. Röportaj da yayında, umarım onu da beğenirsin ♡

      Sil
  2. Çok ilginç dedikodular cidden biri sıkılıp uyduruyor millet de inanıyor :D Emeğine sağlık çok güzel bir araştırma olmuş

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok garip oyuncuların ortada bir şey yokken komplo teorileri gün yüzüne çıkartıp inanması da ayrı bir tuhaflık

    YanıtlaSil
  4. Yaa gerçekten bunu araştırmak nerden aklınıza geldi :D Gerçekten mükemmelsiniz bunu düşünmeniz bile bir emek bence Bir de bu kadar araştırıp üstüne dudette kullanıcısıyla konuşmanız.. Mükemmelsiniz ♥ Şimdi o konuyu da okuyacağım iyi geceler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiizz ♥ Uzun zamandır ilgimi çeken bir konuydu benim, iyice üstüne gidince bu konu oluştu :D Yorumun beni çok mutlu etti.

      Sil

Yorum Gönder