Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: Callie's Picks Tarihi Part 4


Herkese merhaba!
Geçtiğimiz günlerde gelen yeni Callie's Picks koleksiyonunun ilk koleksiyonlardan birinin neredeyse aynısı olması bana Stardoll'un belki de en tartışmalı mağazasının tarihine değindiğimiz bu seriyi hatırlattı. Bu vesileyle de bu yazı dizisine devam etmek istedim. Bu hafta Callie's Picks Tarihinde 61.-80. koleksiyonları inceleyeceğiz. Ama öncesinde ilk yazıya gitmek isterseniz sizi bu linke alalım.


No. 61: Best Dressed:
Stardoll i My
Stardoll i My
9 Mart 2016 tarihinde Callie's Picks'in 61. koleksiyonu Best Dressed (En İyi Giyinen) yayınlandı. Bu koleksiyon temasını lüks ve göz alıcı görünümlerden alıyordu. Ancak koleksiyonun fiyatlandırması yüksek olduğu için kullanıcılar tarafından pek rağbet görmedi. Öne çıkan parçalar ise 2. resimde 4. mankenin üzerindeki kırmızı ceket ve Tress-Up saçı oldu.


No. 62: Spring Essentials:
Stardoll News
Stardoll News
23 Mart 2016'da 62. koleksiyon Spring Essentials (İlkbaharın Olmazsa Olmazları) yayınlandı. Bu koleksiyonda gelen parçalar kullanıcıların beğenisini kazandı. Özellikle ilk resimde son mankenin üstünde olan Market Fresh Shift Dress büyük ilgi gördü. O dönem Tress-Up saçlarını kullananların sayısı da azımsanamayacak kadar çok olduğu için koleksiyonla beraber satışa sunulan saç da öne çıkan parçalardan biri oldu.


No. 63: Celebrating 10 Years
Love Stardoll
Love Stardoll
6 Nisan 2016 tarihinde ise 63. Callie's Picks koleksiyonu olan Celebrating 10 Years (10 Yılı Kutlamak) yayınlandı. Bu koleksiyon adından da anlaşılacağı gibi Stardoll'un 10. yıldönümü etkinliklerinde mağazaya geldi. Ancak koleksiyon kullanıcılar için büyük hayal kırıklığı oldu. İçinde eski bedavaların yer alması ve seçilen ürünlerin çok da istenen ürünler olmaması tepki çekti ve 10. yıldönümü kutlamalarına yakıştırılamadı.


No. 64: Sleek Chic
Stardoll Daily Dose
Stardoll Daily Dose
64. koleksiyon Sleek Chic (Zarif Şıklık) ise 20 Nisan 2016'da Starplaza'da yerini aldı. Bu koleksiyon formal ve minimal parçaların yer aldığı bir koleksiyon oldu. Koleksiyon genel olarak büyük ilgi görmese de içinde yer alan bazı klasik parçalar sanal dolapların vazgeçilmezleri arasına girdi.


No. 65: Tokyo Calling
Stardoll i My
Stardoll i My
4 Mayıs 2016 tarihinde 65. koleksiyon olan Tokyo Calling (Tokyo Çağrısı) yayınlandı. Harajuku alt kültüründen ilham alan bu koleksiyon Evil Panda, Fallen Angel ve Original Future gibi mağazalardaki ürünlerden oluşuyordu. Bu koleksiyon 2000lerde olduğu kadar rağbet görmeyen oldukça spesifik bir tarza ait olduğu için pek ilgi göremedi. 


No. 66: Easy Breezy:
Truques Stardoll Hoje
Truques Stardoll Hoje
Callie'nin 66. koleksiyonu Easy Breezy (Kelebek Esintisi) ise 18 Mayıs 2016'da mağazada yerini aldı. Bu koleksiyon adından ve görsellerinden anlaşılacağı üzere bir "yaza giriş" koleksiyonuydu. Uçuşan giysiler, kotlar ve çiçek desenlerinin baskın olduğu tek katlık bu koleksiyon ne çok beğenildi, ne de yerden yere vuruldu. Oyuncuların hafızasında yer etmeyen binlerce koleksiyondan sadece biri olarak kaldı.


No. 67: Garden Party
Stardoll Magazine Turkey
Stardoll Magazine Turkey
67. koleksiyon ise 1 Haziran 2016'da Garden Party (Bahçe Partisi) adıyla yayınlandı. Bu koleksiyon Callie'nin Yaz Gezisi etkinlikleri esnasında yayınlanmıştı ve geçmiş koleksiyonun ana teması yazı devam ettiriyordu. Koleksiyon genel olarak olumlu geri dönüşler aldı ve yıldız parçaları 2. resimde ilk iki mankende yer alan ve artık ikonikleşen meyve desenli Stella McCartney elbiseler oldu. Çantalar da o dönem dikkat çeken parçalar arasındaydı.


No. 68: Festival Fun
Stardoll Culib
Stardoll Culib
Yine bir yaz temasını ele alan 68. Callie's Picks koleksiyonu Festival Fun (Festival Neşesi) ise 15 Haziran 2016'da yayınlandı. 2016 Chainsmokers'dan Justin Bieber'a pek çok ismin tropical house şarkılarının her yerde bangır bangır çaldığı, Trump'ın hemen öncesi Amerika'sının popüler kültürüne Coachella başta olmak üzere pek çok festivali kazandırdığı bir yıldı. Elbette bu modaya da yön vermişti, Stardoll da bundan nasibini almıştı. Böylece bu koleksiyon kısa ama etkili "positive vibes only" döneminin Stardoll'daki etkisini gösteren koleksiyonlardan biri oldu. Ancak bu pozitiflik bile koleksiyonu kurtaramadı, böylece koleksiyon Stardoll tarihinin tozlu sayfalarına karıştı.


No. 69: Precious Metals:
Truques Stardoll Hoje
Truques Stardoll Hoje
29 Haziran 2016'da 69. koleksiyon Precious Metals (Değerli Metaller) Starplaza'ya geldi. Koleksiyonun yayınlandığı zaman dilimi aynı zamanda tribute sezonuna tekabül ediyordu, bu koleksiyon da geçmişin tribute ürünlerini getirmişti. Ancak ürünler şık olsalar da gerek kalıplarıyla, gerek renkleriyle kullanıcıları biraz zorladılar. Bu sebeple koleksiyonun öne çıkan parçaları aksesuar ve çantalar oldu.


No. 70: Sheer Delight
Stardoll i My
Stardoll i My
70. koleksiyon Sheer Delight (Tül Hazzı), 14 Temmuz 2016'da mağazada yerini aldı. Bu koleksiyon adından da anlaşılacağı üzere tül ürünlerden oluşuyordu. Koleksiyon birkaç tribute mağazadan ürünler getirdi ancak en değerli parçası ilk resimde ikinci mankenin üzerindeki mor Vivienne Tam elbiseydi. Koleksiyon hem ürün seçimleriyle hem de yüksek fiyatlarıyla olumsuz tepkiler aldı.


No. 71: Bright and Sunny
Dicas e Truques Stardoll
Dicas e Truques Stardoll
27 Temmuz 2016 tarihinde 71. Callie's Picks koleksiyonu Bright and Sunny (Parlak ve Güneşli) yayınlandı. Bu koleksiyon o yıl yapılan Callie'nin Yaz Gezisi etkinliğinde Los Angeles durağına özel olarak yapıldı. Ayrıca Callie sanal olarak LA'deyken oyunun resmi hesabından 3 Ağustos 2016'da yapılacak bir Stardoll Los Angeles buluşmasının da duyurusu yapıldı. Koleksiyona gelen tepkiler koleksiyonun adı gibi parlak olmasa da uygun fiyatlar kullanıcıların beğenisini kazandı. 


No. 72: Rich New Season
Stardoll Truques
72. Callie's Picks koleksiyonu Rich New Season (Zengin Yeni Sezon), 24 Ağustos 2016'da Starplaza'ya geldi. Bu koleksiyon o dönem bitmek bilmeyen yaz modundan daha yaz bitmeden ayrılmasıyla ve tek katlı olmasıyla oyuncuları şaşırttı. O zamanlarda hala bol Starcoinsli mağazalar olduğu için koleksiyonda hiç Starcoins ürün olmaması epey tepki çekti. Ayrıca ürünlerden biri etikette 11 Starcoins görünürken bir glitch sebebiyle satın alınca 11 Stardollar'dan fiyatlandırılıyordu. Bu da zaten beğenilmeyen koleksiyonu iyice dibe çekti.


No. 73: Varied & Versatile
Truques Stardoll Hoje
7 Eylül 2016 tarihinde Callie'nin 73. koleksiyonu Varied & Versatile (Çeşitli & Çok Yönlü) yayınlandı. Bu koleksiyonla beraber kullanıcılar Callie'nin artık tema sıkıntısı yaşadığını düşünmeye başladı. Koleksiyon çeşitli sayılabilse de çok yönlü bulunmadı. Yine de kazaklar ve çantalar Bazaar'da görece yüksek fiyatlardan satışta olduğu için onları isteyen kullanıcılar arasında olumlu, satanlar arasında ise olumsuz tepkilere sebebiyet verdi.


No. 74: Fashion Week Wonders
Underneath Stardoll
Underneath Stardoll
21 Eylül 2016'da o sıralarda gerçekleşmekte olan Moda Haftasını kutlayan 74. Callie's Picks koleksiyonu Fashion Week Wonders (Moda Haftası Harikaları) yayınlandı. Bu koleksiyon uzun süren kötü CP koleksiyonlarına kısa süreliğine de olsa bir son verdi ve çok beğenildi. İçerisinde pek çok tribute ürününün yanında farklı mağazaların yüksek fiyatlardan kapış kapış satılan ürünleri de yer alıyordu. Bu koleksiyon Stardoll'un klasikleri arasında sayılabilecek pek çok ürünü Plaza'ya geri taşıdı ve moda haftasına yakışan nadir Callie koleksiyonlarından biri olarak akıllarda kalmayı başardı.


No. 75: Uptown Girls
Stardoll's Most Wanted
Stardoll's Most Wanted
75. koleksiyon Uptown Girls (Uptown Kızları), önceki CP koleksiyonundan neredeyse 1 ay sonra, 19 Ekim 2016 tarihinde Starplaza'ya geldi. Aslında oldukça ilgi çekici ve dönemine göre trend bir teması olmasına karşın koleksiyonun ürün seçimleri oldukça başarısızdı ve yakın zamanda mağazada yer almış ürünlerden oluşuyordu. Bu sebeplerle koleksiyon pek sevilemedi.


No. 76: California Cool
Truques Stardoll Hoje
Truques Stardoll Hoje
2016 yılının son Callie's Picks koleksiyonu olan 76 numaralı California Cool (California Serinliği), 28 Aralık 2016'da yayınlandı. Bu koleksiyonla bir önceki arasında 2 aydan uzun süren bir boşluk olması pek çok oyuncuya CP'nin artık gelmeyeceğini düşündürmüştü ancak bu koleksiyon olmayan beklentileri bile boşa çıkartmayı başardı. Kullanıcılar bir yeni yıl koleksiyonu beklerken 2016'nın 5. yaz koleksiyonuyla karşılaştılar.


No. 77: Gowns Galore
Underneath Stardoll
Underneath Stardoll
Underneath Stardoll
27 Ocak 2017 tarihinde ise 2017 yılının ilk CP koleksiyonu olan 77 numaralı Gowns Galore (Bolca Abiye) Starplaza'da yerini aldı. Bu koleksiyon adından da anlaşılacağı üzere abiye formatında ürünlerle doluydu. Abiye seçimleri beğenilse de oyun içerisinde kullanımları sınırlayıcı olduğundan ve ürünler de pahalı olduğundan koleksiyon pek işlevli olamadı.


No. 78: Love_Lace
Stardoll i My
Stardoll i My
8 Şubat 2017'de 78. koleksiyon Love_Lace (Aşk_Bağı) yayınlandı. Bu koleksiyon yaklaşmakta olan Sevgililer Günü özel olarak mağazaya geldi. Koleksiyon genel olarak sevilmese de Bazaar'da zor bulunan ya da yüksek fiyatlardan satılan birkaç ürün ilgi uyandırdı. Elbette yıldız parça ilk resimde 2. mankenin üzerinde yer alan siyah Lady Dior Bag'di. Bu çanta oyunda hala klasik parçalardan biri.


No. 79: Runway to Workplace
Truques Stardoll Hoje
Truques Stardoll Hoje
79. Callie koleksiyonu Runway to Workplace (Defileden İş Yerine) ise 22 Mart 2017'de Starplaza'ya geldi. Bu koleksiyon resmiyet ve şıklığı modern bir yorumla birleştiriyordu; ayrıca içerisinde kullanışlı pek çok ürünü barındırıyor, hala Bazaar'da yüksek fiyatlardan giden kırmızı Balmain ceket gibi ürünleri de uygun fiyatla alma şansı tanıyordu. Tüm bunlar birleşince koleksiyon güzel tepkilerle karşılaştı. Koleksiyondaki Tress-Up saç bu koleksiyon sayesinde o dönem ilgi gördü.


No. 80: French Girls
Stardoll i My
Stardoll i My
26 Nisan 2017'de 80. Callie koleksiyonu French Girls (Fransız Kızları) yayınlandı. Bu koleksiyon hem baharı, hem de tüm dünyanın bildiği Fransızlara özgü modern stili Starplaza'ya taşıyordu. Koleksiyonun ürün seçimleri pek beğenilmese de 15 tane birden Starcoins ürünün gelmesi ve Stardollar-Starcoins çeşitliliğinin sağlanması kullanıcılarca takdir edildi. Ayrıca koleksiyondaki saç da sevildi.


Sizin favori koleksiyonunuz hangisi oldu, bu dönemleri hatırlıyor musunuz? Bir sonraki Callie's Picks Tarihi yazısında, 81-100. koleksiyonları inceleyeceğiz. O yazıda en kısa sürede görüşmek dileğiyle! Görüşlerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Herkese iyi hafta sonları! :)


Callie's Picks Tarihi Part 4

Yorumlar