Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: Callie's Picks Tarihi Part 3


Herkese merhaba!
Geçtiğimiz günlerde Begüm'le beraber blogda eski yazılarımıza biraz göz attık ve ikimiz de günlük Stardoll haberleri dışındaki içerikleri yazma sürecini çok özlemiş olduğumuzu fark ettik. O konuşmadan sonra aklıma hemen yarım kalmış Callie's Picks Tarihi serisi geldi :) Stardoll'un belki de en tartışmalı mağazası olan Callie's Picks'in tarihine değindiğimiz bu seride bu hafta 41.-60. koleksiyonları inceleyeceğiz. Ama öncesinde ilk yazıya gitmek isterseniz sizi bu linke alalım.


No. 41: Color Splash:
Bosnian Stardoll
Stardoll Actu
20 Mayıs 2015 tarihinde Callie's Picks'in 41. koleksiyonu Color Splash (Renk Cümbüşü) yayınlandı. Koleksiyonun yıldızı 2. resimde 3. mankenin üzerinde görebileceğiniz Gingham Breeze Skirt çok sevilse de, genel olarak koleksiyon pek beğenilmedi. Hatta koleksiyonun renk üzerine seçilmiş temasına rağmen içinde epey siyah ürün yer alması dalga konusu oldu.


No. 42: Festival Chic:
Triunfo Stardoll
Triunfo Stardoll
Birkaç yıl önceki bohem tarz trendini hatırlıyor musunuz? Maxi boy elbise/eteklerin ve etnik desenlerin özellikle Coachella gibi dünya devi festivallerden sonra tüm dünyada ne kadar sık kullanılır hale geldiğini en iyi görebildiğimiz yerlerden biri Stardoll'du. 3 Haziran 2015 tarihinde Starplaza'da yerini alan 42. koleksiyon Festival Chic (Festival Şıklığı), bu temadaki ilk CP koleksiyonu da değildi, sonuncusu da :) Bu koleksiyonda seçilen parçalar genel olarak kullanıcılar tarafından isabetli bulunsa da, bedavaların ve kısa süre önce Starplaza'da Starcoins'e satılan ürünlerin Stardollar ile satılması tepkileri çekti.


No. 43: Fancy Florals:
Underneath Stardoll
Underneath Stardoll
Uzun bir gecikme sonrası, son koleksiyonun üzerinden neredeyse 1 ay geçmişken 1 Temmuz 2015'te 43. koleksiyon Fancy Florals (Süslü Çiçekler) yayınlandı. Bu koleksiyon adının hakkını verecek şekilde mağazayı bir çiçek bahçesine çevirdiği için görsellik açısından kullanıcıların beğenisini kazandı. Ayrıca kombinlemesi keyifli sade parça seçimleri de koleksiyonun artıları arasındaydı.


No. 44: Beach Party:
Stardoll Hotbuys
Stardoll Hotbuys
44. koleksiyon Beach Party (Plaj Partisi) 15 Temmuz 2015'te yayınlandı. İlk resimde 3. mankenin üzerindeki Alexander Wang etek ve son mankendeki Chanel swimsuit bu koleksiyonun en değerli ürünleriydi. 


No. 45: Go for the Gold:
Stardoll di Italia
Stardoll di Italia
29 Temmuz 2015 tarihinde ise Callie's Picks'in 45. koleksiyonu olan Go For The Gold (Altının Peşinden Git) yayınlandı. Altın ve lüks temalı bu koleksiyonun en büyük bombası Callie'nin koleksiyoner kullanıcılarının nefretini daha da kazanmasına sebep olan Birkin Bag'i (ilk resimde 5. mankenin elindeki çanta) getirmesiydi. Bu çanta MKA RC ürünlerindendi ve bu yıl da dahil olmak üzere sonradan Starplaza'ya birkaç kez gelmiş oldu. Ancak önceden çok değerli bir parçaydı ve ürünü kopyalararak sahip olanların dışında -ki bu da bambaşka bir Stardoll Tarihi konusu, takipte kalın! ;)-  çok az kullanıcıda bulunuyordu. Böylesine değerli bir ürünün Plaza'ya ilk kez dönüşü doğal olarak tartışmalı olmuştu.


No. 46: Soho Streets:
Stardoll 101
Stardoll 101
46. Callie's Picks koleksiyonu Soho Streets (Soho Sokakları), 12 Ağustos 2015'te mağazaya geldi. İlhamını dönemin sokak stilinden alan bu koleksiyon kullanıcıların beğenisini kazandı. Neredeyse her CP koleksiyonuna birer tane yerleştirilen bonus değerli ürünün bu koleksiyondaki talihlisi ise ilk resimde ilk mankende görebileceğiniz ayakkabılardı. Uzun bir süre yüksek fiyatlardan satışa sunulmuş platform ayakkabılar şu anda şanslıysanız Callie's Picks etiketiyle bile iyi fiyatlara satılabiliyor. Bunun sebebi de yıllar içerisinde bu ayakkabının "tatlı tip" kullanıcılar arasında popüler bir parçaya dönüşmesiyle alakalı.


No. 47: Loco for Coco:
Underneath Stardoll
Underneath Stardoll
26 Ağustos 2015 tarihinde 47. koleksiyon Loco for Coco (Coco Çılgınlığı) yayınlandı. Koleksiyon adından da anlaşılacağı gibi Coco Chanel'in klasik Chanel tarzını Decades ve Voile gibi mağazalardan alıp getirmenin yanı sıra Fendi ve günümüz Chanel'ini de Starplaza'ya tekrar taşıyordu. Callie sonradan Chanel temasını aynı adlı haliyle dahi sık sık kullanacak olsa da bu Chanel koleksiyonlarının ilki olduğu için çok sevildi. Parçalar, o zaman dilimi içerisinde Starplaza'da da Starbazaar'da da uygun fiyatlı olarak sık görülen ürünler değildi. Bu koleksiyonun en çok ses getiren olayı ise ilk yayınlandığında yapılan fiyatlandırma hatasıydı. Bu hata sayesinde bazı ürünler kısa bir süre için 33 Stardollar yerine 33 Starcoins olarak satıldı.


No. 48: MSW:
The Stardoll Lookbook
9 Eylül 2015'te Callie's Picks'in 48. koleksiyonu, MSW 2015 sebebiyle MSW temasıyla yayınlandı. Koleksiyon, yarışmayı tarz anlamında pek de yansıtmaması sebebiyle çok sevilmedi. Ancak o dönemde oyunda nadir ve klasik parçalar olarak görülen Alexander Wang Inspired Blazer (son mankenin üzerindeki blazer ceket), Alexander Wang Inspired Pants (8. mankenin üzerindeki pantolon) ve Minimalist Alexander Heels (7. mankenin üzerindeki ayakkabılar) çok sevildi. Ayrıca Stardoll kullanıcılarının favorileri arasında yer alan kürk ve ışıltılı ürünler bu koleksiyonda da ilgi gördü.


No. 49: Fall Essentials:
Stardoll Truques
Stardoll Truques
Sonbaharın gelişiyle beraber 23 Eylül 2015 tarihinde 49. koleksiyon olan Fall Essentials (Sonbaharın Olmazsa Olmazları) da Starplaza'ya geldi. Bu koleksiyonda sonbaharın klişe toprak tonlarının dışında renkli seçimlerin de yapılması kullanıcıların beğenisini kazandı. Koleksiyonun yıldız parçası ise 2. resimde 4. mankenin elindeki SJP Handbag oldu. Ki zaten Stardoll'da herhangi bir Birkin çantanın yıldız parça olmaması ihtimal dahilinde bile olamamıştır :)


No. 50: Pink Ribbon:
Stardoll Truques
Stardoll Truques
7 Ekim 2015'te 50. koleksiyon Pink Ribbon (Pembe Kurdele) mağazada yerini aldı. Bu koleksiyon, Meme Kanseri Farkındalık Ayı özel olarak yayınlandı. Callie, koleksiyon yazısında kullanıcılar arasında farkındalık oluşturmak adına bu ayın simgesi pembe kurdeleyi kullanıp diğerlerini de bu konu hakkında bilgilendirmeye davet etti ve yararlı linkleri kullanıcılarla paylaştı. Stardoll gibi ana hedef kitlesi genç kızlar olan bir sitenin böylesine önemli bir konuda farkındalık oluşturması ve simge bir sayı olan 50. koleksiyonu buna adaması oldukça önemli ve takdir ediciydi.
Aralarında Dior ve Birkin gibi oldukça değerli parçalar da yer alan koleksiyonda çantalar çok sevildi.


No. 51: Fiction Fabulous:
Stardoll Hoje
Stardoll Hoje
Cadılar Bayramı döneminin yaklaşmasıyla beraber 51. koleksiyon Fiction Fabulous (Büyüleyici Masallar) 21 Ekim 2015'te mağazaya geldi. Koleksiyon peri masallarının fantastik karakterlerinin ve Disney klasiklerinin uyarlamalarının kıyafetlerinden oluşuyordu. Bu ürünlerin bazılarının Stardoll'a önceden gelmiş bedavalar olması ve fiyatlandırmanın yüksek tutulması kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı. Koleksiyonda en sevilen ürün ilk resimde son mankende görebileceğiniz Queen of Hearts kostümü oldu, ürünü şu anda bile uygun fiyata bulmak pek kolay değil.


No. 52: Inspired by:
Stardoll Hoje
Stardoll Hoje
4 Kasım 2015 tarihinde ise 52. koleksiyon Inspired by (Esinlenilmiş) yayınlandı. Bu koleksiyon tribute sezonuna yapılmış bir tribute oldu. 2. mankenin üzerinde görebileceğiniz Shoes Inspired by Celine bu koleksiyonda tekrar yayınlanmadan önce inanılmaz fiyatlara satılan bir ürünken bu koleksiyonda 7 Stardollar'dan satışa sunulması epey konuşuldu. Koleksiyon bunun gibi nadir bazı ürünleri geri getirdiği için kullanıcıların beğenisini kazandı.


No. 53: Tartan:
Underneath Stardoll
18 Kasım 2015'te 53. koleksiyon Tartan (Ekose) mağazaya geldi. Bu tema zaten Callie's Picks'in ilk temasıydı. Hem bu sebepten hem de parça seçimlerinden koleksiyon kullanıcılar arasında oldukça aceleye gelmiş bulundu ve pek ilgi görmedi.


No. 54: Mix N Match:
The Stardoll Lookbook
The Stardoll Lookbook
54. Callie's Picks koleksiyonu Mix N Match (Karıştır ve Yakıştır) 2 Aralık 2015'te mağazaya geldi. Bu koleksiyon farklı desen ve dokudaki ürünlerin kombinlemesi üzerineydi. Koleksiyonun fikir olarak ilgi çekici bir teması olsa da parça seçimleri pek beğenilmedi.

No. 55: Happy Holidays:
Stardoll Dise
Stardoll Dise
16 Aralık 2015'te 55. koleksiyon Happy Holidays (Mutlu Tatiller) yayınlandı. Noel özel parçalardan oluşan bu koleksiyon ilk resimde 3. mankenin üzerindeki beyaz kürk ile çok konuşuldu, çünkü bu kürk oyunda nadir ve değerli olan MKA RC koleksiyonunda yer alıyordu. Şimdilerde bu kürk artık birkaç kez Plaza'ya dönüşüyle değerini yitirmiş olsa da o dönem için bu ürünün geri gelmesi çok büyük bir olaydı. Bunun dışında bu koleksiyonda yer alan Santa kıyafetini her sene Noel sezonunda ani değer artışıyla hatırlıyoruz :)


No. 56: Faux Fur:
Stardoll i My
Stardoll i My
30 Aralık 2015 tarihinde 56. Callie's Picks koleksiyonu Faux Fur (Taklit Kürk) yayınlandı. Stardoll bir oyun olduğu için içerisinde doğal olarak gerçek kürk ürünleri yer almıyor, buna rağmen özellikle geçmişte oyunun kullanıcılarını taklit kürke teşvik etmesi tebrik edilesiydi.
Koleksiyonda ilk katta son mankenin üzerindeki ceket burada yayınlanmadan önce yüksek fiyatlardan alıcı bulan bir üründü. Bu koleksiyonda tekrar oyuna gelmesi her zaman olduğu gibi beraberinde pek çok tartışmayı da getirdi. Bu ceket dışında koleksiyonda ses getiren diğer bir ürün ise ilk resimde 6. mankenin üzerinde yer alan mor kürk oldu. Kullanıcılar bu kürke büyük ilgi gösterdi.


No. 57: Casual Favourites:
Stardoll i My
Stardoll i My
2016 yılının ilk Callie's Picks koleksiyonu 16 Ocak'ta gelen Casual Favourites (Gündelik Favoriler) oldu. Koleksiyon daha çok aksesuar-çanta seçimleriyle ve ilk resimde ilk mankenin üzerinde görebileceğiniz hardal rengi süveterle ilgi gördü. Ayrıca ilk resimde 2. mankenin taktığı bandana burada yayınlanmadan önce yüksek fiyatlara Bazaar'da satılırken mağazaya 5 Stardollar'dan gelmesiyle epey konuşuldu.


No. 58: We Are the Mods:
Stardoll Freebie Blogger
Stardoll Freebie Blogger
27 Ocak 2016'da 58. koleksiyon We Are the Mods (Bizler Modlarız) yayınlandı. Bu koleksiyon ilhamını 60lar modasından ve dönemden bir altkültür olan Modlardan alıyordu. Bu koleksiyon kullanıcılar tarafından epey ilgi gördü. Seçilen temayı yansıtan şık parça seçimleri ve kombinler çok sevildi.


No. 59: A Love Story:
Stardoll Culib
Stardoll Vip Divas
59. Callie's Picks koleksiyonu A Love Story (Bir Aşk Hikayesi), 10 Şubat 2016'da mağazaya geldi. Adından da anlaşılacağı gibi bu Sevgililer Günü özel bir koleksiyondu. Bu koleksiyonda klişe pembelerdense pastel tonlar ve çiçekli desenler baskındı. İlk resimde 5. mankenin üzerindeki ceket bir süreliğine 16 Stardollar değil 16 Starcoins olarak satışa sunuldu, bu hata düzeltilene dek pek çok kullanıcı ceketten onlarca satın almayı başardı :) Bunun dışında koleksiyon 2. resimde 2. mankenin üstündeki ceket başta olmak üzere birkaç Chanel parça ile de kendinden söz ettirdi.


No. 60: Prints Please:
Stardoll Truques
Stardoll Truques
24 Şubat 2016'da 60. koleksiyon Prints Please (Baskılar Lütfen) yayınlandı. Bu koleksiyon baskılı ürünlerden oluşuyordu. Koleksiyonun yıldız parçası ilk resimde son mankenin elindeki Fendi çanta olsa da 55 Stardollarlık fiyatıyla çanta kullanıcıları epey şaşırtmayı başardı. Ayrıca satışa sunulan saç nadir sayılabilecek bir üründü, ve o zaman Stardoll'un kendi saçları da tasarım saçlar kadar kullanıldığı için oyuncular arasında epey popülerleşti. Koleksiyonun kendisi de genel olarak olumlu tepkiler aldı.


Sizin favori koleksiyonunuz hangisi oldu, bu dönemleri hatırlıyor musunuz? Uzun zamandır Plaza'da görmediğimiz Callie's Picks koleksiyonlarını özlüyor musunuz? Bir sonraki Callie's Picks Tarihi yazısında, 61.-80. koleksiyonları inceleyeceğiz. O yazıda en kısa sürede görüşmek dileğiyle! Görüşlerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. :)


Callie's Picks Tarihi Part 1
Callie's Picks Tarihi Part 2
Callie's Picks Tarihi Part 3

Yorumlar