Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: Callie's Picks Tarihi Part 2

Herkese merhaba!
Epey uzun bir zaman önce 1. partını yayınladığım Callie's Picks Tarihi serisinde ilk 20 koleksiyonu incelemiştik. Bu hafta 21-40. koleksiyonlarla devam ediyoruz.

No. 21: Designer Galore:
Stardoll Style Turkey
Stardoll Style Turkey
30 Temmuz 2014'de 21. koleksiyon Designer Galore (Bolca Tasarımcı) yayınlandı. Stardoll arşivindeki nadir bulunan tasarımcı ürünleriyle dolu 2 kattan oluşan koleksiyonun fiyatları 65 Stardollar'a kadar çıkıyordu, bu yüzden kullanıcılar tarafından çok pahalı bulundu. Geçmişte bedava olan Dior elbisenin 65 Stardollar'dan satışa sunulması büyük tepki aldı. 

Koleksiyonda şu anda Callie's Picks versiyonunu bile 89 Stardollar altında zor bulabileceğiniz Black Gucci HandbagBlouse Inspired by Stella McCartney gibi çok değerli ürünler yer alıyordu. 


No. 22: 1 Of A Kinds:
Stardoll Broadcast
Stardoll Broadcast
13 Ağustos 2014 tarihinde 1 Of A Kinds (Türünün Tek Örnekleri) koleksiyonu Starplaza'ya geldi. Stardoll'un en nadir parçalarını tekrar Starplaza'ya taşıyan koleksiyonda en sevilen Mortal Kiss ürünlerinden tutun Special Edition çantalara kadar pek çok ürün yer alıyordu.

Stardoll's Most Wanted
Özel Baskı
Starplaza'da sadece bir haftalığına mevcut olacak beş ÇOK Özel Baskı çanta tasarladık. Satın alım için son gün 27/8 Perşembe, yani el çantası tarihinden güzel bir parçaya sahip olma şansını kaçırmayın.

Sonbahar gardrobunuz için bu ışıltılı ilavelerle bu sonbahar her partinin dikkat merkezi olun.

Ağustos 2009'da gelen bu bir başka Stardoll Tarihi konusu özel çantaların ikisinin bu koleksiyonda yayınlanması yine bir tepki konusuydu. Ancak bu koleksiyonda tekrar yayınlanan asıl bomba, bu yazıdan detaylı bilgi edinebileceğiniz çalıntı Migliukee koleksiyonuna ait ürünlerin tekrar yayınlanmasıydı.


No. 23: Fashion Finalists:
Stardoll Magazine Turkey
Pinterest
Pinterest


26 Ağustos 2014'te MSW'14'ün çok yakında geleceğinin duyurusu yapıldıktan 1 gün sonra, 27 Ağustos 2014'te eski MSW Store koleksiyonlarından oluşan Fashion Finalists (Moda Finalistleri) Starplaza'ya geldi. 3 katlık bu epey geniş koleksiyon temaya uygun olarak elbiselerle, simlerle, satenlerle doluydu.


No. 24: Grunge Glam:
Stardoll Broadcast
Mağazanın 24. koleksiyonu Grunge Glam (Grunge Işıltısı) ise 10 Eylül 2014'te tek kat olarak yayınlandı. Callie'nin Smells Like Teen Spirit'i radyoda duyunca 90ların Seattle'ına moduna girerek bulduğunu söylediği bu tema; ekose ve salaş ürünler, yırtık kotlar ve çabasız kombinlerle Starplaza'ya gelmiş oldu. 2014'ün grunge modasını da düşününce koleksiyon sevilen koleksiyonlardan biri oldu.


No. 25: Reddy for Fall:
Stardoll's Most Wanted
Stardoll's Most Wanted
24 Eylül 2014 tarihinde ise Reddy for Fall (Sonbahara Kırmızıyla Hazır) yayınlandı. 2014 sonbahar trend renklerinden kırmızının kullanıldığı 2 katlık bu koleksiyon benim en beğendiğim Callie's Picks koleksiyonlarından biri. Ayrıca bu koleksiyonda Givenchy Burgundy Shoulderbag, Givenchy Burgundy Ruffle Blouse ve RARE Phoenix Dress gibi oldukça değerli ve nadir ürünler de yer alıyordu.


No. 26: The Art of Contrast:
Stardoll Broadcast
9 Ekim 2014'te The Art of Contrast (Zıtlığın Sanatı) koleksiyonu tek kat olarak yayınlandı. Siyah ve beyazın zamansız zıtlığı ve şıklığı üzerine kurulu bu koleksiyon Chanel gibi markaların sevilen ürünlerini Starplaza'ya geri getirdi.


No. 27: Immortal Kiss:
Stardoll's Most Wanted
Stardoll's Most Wanted
Cadılar Bayramı sezonuna özel olarak 22 Ekim 2014 tarihinde Immortal Kiss (Ölümsüz Öpücük) koleksiyonu yayınlandı. Tamamen Mortal Kiss'e adanan ve markanın ürünlerini getiren koleksiyon en çok konuşulan Callie's Picks koleksiyonlarından biri oldu. Koleksiyoncuları üzen, Mortal Kiss isteyenleri ise çok mutlu eden bu koleksiyon ayrıca markanın en nadir ürünlerinden birini de getirdi çünkü ilk resimde 4. mankende görebileceğiniz Poppy's Cavalli Inspired Maxi Dress mağazada asla yayınlanmamıştı. Sadece katalogda görünebilen bu elbise bir glitch sebebiyle pek çok kişi tarafından satın alınamamıştı.


No. 28: True Blue:
Stardoll's Most Wanted
Stardoll's Most Wanted
 True Blue (Gerçek Mavi) adlı 28. koleksiyon 5 Kasım 2014'te yayınlandı ve böylece kırmızı ve siyah-beyaz özel koleksiyonlardan sonra yine renk temalı bir koleksiyon gelmiş oldu. 2 katlık bu koleksiyon Christian Louboutin, Dolce&Gabbana, Chanel, DVF, Gucci ve Voile Holiday gibi çok sevilen markaları Starplaza'ya geri getirdi. Ayrıca en çok istenen ürünlerden olan ve ilk resimdeki ilk mankende görebileceğiniz Terry Blue Hearts Gown da bu koleksiyonda tekrardan yayınlandı.


No. 29: Cozy Coats:
Stardoll's Most Wanted
Stardoll's Most Wanted
19 Kasım 2014'te Cozy Coats (Rahat Ceketler) koleksiyonu yayınlandı. Koleksiyonun teması üyelerden birinin önerisiydi. 2 katlık koleksiyon, yaklaşan kış aylarına uyacak şekilde paltolar ve ceketlerle doluydu. İlk katta renkli ceketlerin, ikinci katta ise daha koyu renklerin yer aldığı koleksiyon, kullanıcılar arasında sevilen Callie's Picks koleksiyonlarından biri oldu.


No. 30: The Boys Club:
Underneath Stardoll
Underneath Stardoll
3 Aralık 2014 tarihinde ise The Boys Club (Erkekler Klübü) koleksiyonu yayınlandı ve böylece Callie's Picks'te ilk kez erkek özel bir koleksiyon yayınlanmış oldu. Elbette yayınlanan ürünler arasında kız dolllara uyanlar da vardı.


No. 31: Jingle Bell Rock:
Stardoll Paradise
Stardoll Paradise
17 Aralık 2014'te Noel sezonu özel temasıyla Jingle Bell Rock koleksiyonu yayınlandı. Koleksiyon ürünleri arasında o zaman hala katalogda daha ucuza bulunan ürünler de olduğu için bu koleksiyon kullanıcılar arasında pek sevilmedi. Ancak koleksiyonda şu an için her sene Noel sezonunda kullanılan ve görece yüksek fiyatlara satılan ürünler ve eski hotbuys ürünler yer alıyor.


No. 32: New Years with Callie:
Stardoll's Most Wanted
Stardoll's Most Wanted
2014'ün son koleksiyonu New Years with Callie (Callie ile Yeni Yıl) ise tam yeni yıl arifesinde yani 31 Aralık 2014'te mağazaya geldi. Artık bir Callie klasiği olarak birkaç hafta önce katalogda ucuza satılan ürünlerin kaldırılıp fiyatlarının şişirilmesi taktiği bu koleksiyonda da uygulandığı için kullanıcılar yine bu koleksiyona tepkiliydi.


No. 33: Black is the New Black:
Stardoll's Most Wanted
2015 yılının ilk koleksiyonu ise yine bir tek renk konsepti oldu. Black is the New Black (Siyah Yeni Siyahtır), 14 Ocak 2015'te Starplaza'da yerini aldı. Koleksiyonda Herve Leger, Roberto Cavalli ve Chanel gibi sevilen markaların ürünlerinin yanı sıra Doctors Bag ve Studded Beret gibi çok istenen ürünler de yer alıyordu. Bu koleksiyon daha çok çanta ve aksesuar seçimleriyle öne çıktı.


No. 34: Moves Like Jagger:
Angels on Stardoll
Angels on Stardoll
 28 Ocak 2015 tarihinde Moves Like Jagger (Jagger gibi Hareketler) koleksiyonu yayınlandı. 70li yılların hippi hareketinden ve modasından esinlenerek yapılan bu koleksiyon bohem tarzda kıyafetlerle doluydu. Ayrıca 2. resimde ilk mankenin ayağındaki Tan Leather Platforms, burada yayınlanmadan önce oldukça yüksek meblağlara satılıyordu. Bu ayakkabı ve yine 2. resimde 4. mankenin çantası Beatrix Bag istenen ve sevilen ürünler arasındaydı.


No. 35: Glamouflage:
Stardoll's Most Wanted
Stardoll's Most Wanted
25 Şubat 2015'te 35. koleksiyon Glamouflage (Kamuflaj Şıklığı) yayınlandı. Kamuflaj trendini Stardoll'a taşıyan koleksiyon Pet-a-Porter, Valentino, Gucci, Yves Saint Laurent, Mortal Kiss ve ELLE gibi çok istenen markaların çok sevilen bazı ürünlerini getirdi. Bu da her zamanki gibi kullanıcıları ikiye böldü.


No. 36: Pastels in Paris:
Stardoll's Most Wanted
Stardoll's Most Wanted
11 Mart 2015'te ise Pastels in Paris (Paris'te Pasteller) koleksiyonu yayınlandı. whosiashleigh nickli kullanıcının bir Instagram paylaşımında yaptığı öneriyle gelen bu koleksiyonun kuşkusuz en büyük bombası Mortal Kiss'ten Pin Brooch'u tekrar yayınlamasıydı. Mortal Kiss özel koleksiyonda bile gelmeyen bu hareketli broş en çok istenen ürünlerden biriydi ve burada tekrar yayınlanması sayesinde değeri nispeten düştü. Bunun yanı sıra Anna Sui Butterfly Thighs, Sonia Rykiel Pink Platforms ve Chanel Pastel Boucle Dress de o dönemde oldukça sevilen ve kullanıcılar tarafından aranan ürünlerdendi.


No. 37: Clear Skies Ahead:
Angels on Stardoll
Angels on Stardoll
25 Mart 2015 tarihinde Clear Skies Ahead (Açık Gökyüzü) adlı koleksiyon Starplaza'da yerini aldı. Bu koleksiyon denizci kıyafetleri ve renklerinden ilham alıyordu. Ayrıca yine pek çok değerli ürünü Starplaza'ya tekrar taşıdı: bu ürünler arasında Carrie Denim, White Tube Top, PIP Crop Top, Gold Chains ve Alice + Olivia One Arm Scarf yer alıyor.


No. 38: Backstage Style:
Stardoll's Most Wanted
Stardoll's Most Wanted
8 Nisan 2015'te Backstage Style (Kulis Tarzı) koleksiyonu yayınlandı. Koleksiyon yine oldukça değerli parçaları getirmesiyle konuşuldu. Örneğin 2. resimde ilk mankende görebileceğiniz ELLE'in en sevilen ürünlerinden Modern Blazer ve ilk resimde son mankende görebileceğiniz Yves Saint Laurent'in çok beğenilen parçası Lips Scarf bu değerli parçalar arasındaydı. Bu koleksiyon şık ve trend parçaları getirmesiyle sevilen koleksiyonlardan biri oldu.


No. 39: Rock On:
Angels on Stardoll
Angels on Stardoll
Rock On koleksiyonu ise 22 Nisan 2015'te mağazaya geldi. Heavy metal ve rock şıklığı teması üzerine kurulan koleksiyonda It Girls'ün sevilen VIP Pass'i de yer alıyordu. Bu koleksiyon da dönemin trend ürünlerini getirmesiyle sevilen koleksiyonlardan biri oldu.


No. 40: Orient Express:
Underneath Stardoll
Underneath Stardoll
6 Mayıs 2015'te Callie's Picks'in 40. koleksiyonu Orient Express (Doğu Ekspresi) yayınlandı. Koleksiyon temasının ilhamını 2015 MET Gala'nın teması China: Through the Looking Glass'dan alıyordu ve Stardoll'a Çin kültürüne ait kıyafetleri taşıyordu. Benim favorilerimden biri olan bu koleksiyonda yer alan pek çok ürün şu anda bile nispeten değerli ürünler olarak görülüyor.

Sizin favori koleksiyonunuz hangisi oldu, bu dönemleri hatırlıyor musunuz? Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayın! Bir sonraki Callie's Picks Tarihi yazısında, 41.-60. koleksiyonları inceleyeceğiz. O yazıda görüşmek dileğiyle!


Yorumlar

  1. 25-26-28-29-31-39 En sevdiklerim bunlardi. Bazilari zaten archive'e gelmisti bu urunlerin. Ama bazilarida cok istedigim ama olmayan urunler :/ Gercekten hos urunler var.

    YanıtlaSil
  2. Emeğinize sağlık 😍 Stardoll tarihi yazılarını okumak nostaljik oluyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder