Ana içeriğe atla

Hack Olayı Hakkında Resmi Duyuru


Herkese merhabalar!

Hack olayının üzerinden artık 2 hafta geçmesine yaklaşmışken Starblog'da konu hakkında Doll features & security (Dol özellikleri & güvenlik) başlığıyla Lisa.Stardoll tarafından resmi bir yazı yayınlandı.


Yazı:



Yazının Türkçe çevirisi:


"Sevgili Bebekler,

Şüphesiz farkında olduğunuz üzere, Stardoll avatarları ve doll özelliklerini değiştirerek sitede hasara sebebiyet veren bir troll ile uğraşmaktaydı. Biz yapılan değişiklikleri eski haline çevirmek ve gelecekte bunun gibi aktiviteleri engellemek için çalışıyoruz. Bu durum kesinlikle ideal olan olmasa da, sizleri hiçbir hesap ya da bilgi ihlali olmadığı ve hesap bilgilerinizin güvende kaldığı konularında temin etmek isteriz.

Teknik ve destek ekiplerimiz problemin kaynağını hızlıca bulabildi ve diğer sorunları önleyebildi. Şu an etkilenen bireysel hesapları düzeltmek üzerine çalışıyoruz ve en kısa zamanda onları düzeltmiş olmayı hedefliyoruz.

Ne zaman bu gibi davranışlarla hedeflensek bu kullanıcılarımız için hep zor ve stresli oluyor. Sabrınız ve ayrıca siteyi güvende tutmak konusunda kendinizi adamışlığınız için sizlere teşekkür etmek isteriz. Lütfen şüpheli aktiviteleri raporlamaya ve hesap güvenliği konusunda farkındalık yaymaya devam edin.

Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz!

Lisa.Stardoll & Staff"


Yazıya gitmek için buraya tıklayın.


Yazının yorumlarında pek çok kullanıcı ekibin bu gibi zamanlarda sosyal medyayı mutlaka kullanması gerektiğini belirtmiş, ben de bu görüşe tamamen katılıyorum. Hack olayının üstünden neredeyse 2 hafta geçtikten sonra bir şey yok denmesinin benim için anlamı yok, bunun bize o gün verilmesi gerekir. Elbette olayı araştırırlarken güvenlik açığı yaşanıp yaşanmadığını bize duyurmalarının imkanı yok ancak bunu araştırdıklarını söylemeleri bile yeterli olurdu. Siz bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar