Ana içeriğe atla

Archive: DKNY Koleksiyonu!


Herkese merhaba!
Stardoll'un büyük ses getirecek, tartışmalı günlerinden birindeyiz. Bugün mağazaya oldukça beklenmedik yeni bir koleksiyon ve marka geldi. Eskilerden tanıdığımız Archive, konsept olarak yeni nesil Archive'imiz Callie's Picks'ten farksız. Onu bu markadan ve aslında kendi eski versiyonundan farklı kılan şey, Stardoll'da yayınlayan bir markayı seçerek sadece onun ürünlerini yayınlaması, ki Callie's Picks'te de bunu gördüğümüz olmuştu. Bu koleksiyonu bu kadar tartışmalı kılan asıl şey Stardoll'un defalarca DKNY'ı tekrardan yayınlayamayacaklarını söylemelerine rağmen yayınlanması.

Stardoll Tarihi yazılarımızda DKNY Tarihi'nde Stardoll'dan bu konuda şöyle bir açıklama almıştık:
"DKNY ürünlerin inanılmaz popüler olduğunu ve genelde çok istendiğini biliyorum. Ne yazık ki DKNY ile yapılan işbirliği anlaşması nedeniyle bu ürünleri Callie's Picks'te tekrardan yayınlayamıyoruz. :("

Yine de aynı yazıda daha önce Callie's Picks'te bir DKNY ürünün yayınlandığını belirtmiştik. O yüzden üzerinden çok da zaman geçmeyen bu cevaba rağmen Stardoll'un son zamanlarda limitli ürünleri de tekrardan yayınlamaya başladığını düşünürsek artık eski ve beklenmedik ürünleri daha çok göreceğiz gibi görünüyor.



2 katlık koleksiyonda fiyatlar 20-72 Stardollar arasında değişiyor ve hiç Starcoins ürün yok. Ürünlerin hiçbiri Superstar özel değil. Stardoll'da DKNY koleksiyonu yapan binlerce üyenin yer aldığını biliyoruz, örneğin bu koleksiyonda da yer alan siyah kazağı üyeler 24 bin Stardollar gibi fiyatlara satıyorlardı ve bunun gibi ürünlere sahip olmak için hem oyun parası hem de gerçek para olarak ciddi miktar harcamanız gerekiyordu. Stardoll, bununla koleksiyonerleri üzse de kural dışı ticarete ciddi anlamda hasar verecek bir hamle yapmış oldu. Bundan sonra değerli görülen ürünlerin değerinin yavaş yavaş düşeceğini görmemiz gayet olası. Çünkü limitli de olsa hiçbir ürünün tekrardan yayınlanmayacağının garantisi artık kalmadı ve üyeler gayet uyguna alma ihtimalleri olan bir ürüne haklı olarak binlerce Stardollar vermek istemeyecektir.

Mağaza ne sıklıkla güncellenecek, başka DKNY ürünler gelecek mi şimdilik bilgimiz yok.

Sizin bu şaşırtıcı hamle hakkında düşünceleriniz neler? Yorumlarda görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın :)

Yorumlar

  1. 24 bin stardolları mı? o.o Vaovvv, stardollda böyle büyük pazarlar olduğunu bilmiyordum. Ancak koleksiyoner kişi benim gibi takıntılı biriyse o archive yazısı hoşuna gitmeyecektir :D

    YanıtlaSil
  2. Dknyı da tekrar yapmazlar diyordum... Bizim için iyi oldu ama dkny bir efsane olarak kalmalıydı sanki. Stardollun kendiyle çelişmesi de çok saçma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama alıştık artık sd saçmalıklarına :D

      Sil

Yorum Gönder