Ana içeriğe atla

YORUM: Callie's Picks No. 109: Loco for Coco





Herkese merhaba!
3 hafta kadar önce Callie'nin yeni koleksiyonu geldi. Geç olsun, güç olmasın diyerek koleksiyon kalkmadan yorumumu paylaşayım dedim. Loco for Coco temalı koleksiyon adından anlaşılacağı üzere Coco Chanel'e ithaf edilerek hazırlanmış. Bir tane Starcoins etek bulunuyor, en pahalı ürün ise 45 Stardollar fiyatıyla Chanel Couture Tribute Dress. Bu elbiseden özellikle bahsedeceğim.





Benim aldıklarım
Koleksiyon için seçilen ürünlerin çoğu ne yazık ki önceki Callie's Picks koleksiyonlarında da olan ürünler. O yüzden çeşitlendirme konusunda kötü bir başlangıç yaptıklarını söyleyebilirim. Ayrıca satışa sunulan ürünlerin büyük kısmını Starbazaar'da uygun fiyatlara bulmak mümkün. Örneğin 44 Stardollar değerindeki Chanel Chain Tweed Dress'i ben Starbazaar'da orijinal etiketiyle 33 Stardollar'a aldım. Aynı şekilde fotoğrafta en solda görebileceğiniz 18 Stardollar değerindeki Inspired by Chanel Handbag çantayı da daha önceden Bazaar'da Decades etiketiyle 6 Stardollar'a almıştım. Size de tavsiyem çok beğendiğiniz ürünleri Bazaar'da biraz araştırmadan almamanız. Fiyatlar genel olarak iyi olsa da birkaç parça ürün ederinden çok daha fazlaya satışa sunulmuş ancak bunun sebebi orijinal etiket fiyatlarının da bu olması. Pahalı ürünler geçmişte ne kadar satışa sunulmuşsa bu koleksiyonda da o fiyata sunulmuş, daha düşük fiyatlarla satışa sunmalarını beklemek saçma olurdu.

Satışa sunulan çantaların hepsi çok kullanışlı ve mutlaka almanız gereken çantalar. İkili pembe çanta olan Double Chanel Purses benim uzun zamandır istediğim ve aradığım bir parçaydı ve koleksiyondaki en iyi ürün desem çok da abartmış olmam herhalde. Tek eleştirim ben bu koleksiyonda Bonjour Bizou'nun ikonik Hotbuys No. 5 Purse çantasını da görmek isterdim. Çantalar ne kadar iyiyse de diğer alanlarda seçilen ürünler hayal kırıklığına uğratıcı. Tüm Chanel Tribute ve Chanel ilhamlı ürünleri düşünürsek seçilen ürünlerin kalitesi oldukça düşük kalıyor. 

En sağdaki 18 Stardollar değerindeki Dress Inspired by Chanel ve fotoğrafta yer almayan yine 18 Stardollarlık diğer Dress Inspired by Chanel dışındaki iki elbise de oldukça pahalı. Özellikle ortada yer alan Chanel Couture Tribute Dress 45 Stardolları hak edecek kalitede olmadığından tepki çekti. Chanel'in 2010 Sonbahar Couture koleksiyonundan ilham alınarak yapılan bu elbise Stardoll'da Couture Tribute mağazasına da 45 Stardollar fiyatıyla gelmişti ve o zaman için düşünürsek çok değerli bir elbiseydi. Koleksiyon yapanlar için çok özel bir parça.

Koleksiyondaki etek, pantolon ve ceket gibi ürünler çok da almaya değecek ürünler değil. Ayakkabıları ise kesinlikle tavsiye etmiyorum, biz Chanel'de çok daha güzel ayakkabılar görmüştük. Seçilenlerin bunlar olması büyük hayal kırıklığı. En uygun mağazalarda da hepsinin çok daha kaliteli ve güzel alternatifleri bulunuyor. Yukarıda da söylediğim gibi çok beğendikleriniz varsa mutlaka Starbazaar'dan araştırın. Aksesuarların hepsi çok güzel ancak 16 Stardollar değerindeki Chanel Tribute Bracelets bileklikler benim dollumun kollarından taştı, üründe hala düzeltilemeyen bir sıkıntı var sanırım. O yüzden onları almayı tercih etmedim. Aşağıdaki fotoğraftan görebileceğiniz 24 Stardollarlık Chanel Chain Necklace ise zamansız bir klasik. Mutlaka alınmalı.


Almaya değer ürünler (soldan sağa): Inspired by Chanel Handbag (18 Stardollar), Chanel Couture Tribute Dress (45 Stardollar), Chanel Chain Necklace (24 Stardollar), Chanel Inspired Yeti Top (11 Stardollar), Inspired by Chanel Handbag (12 Stardollar), Chanel Chains Handbag (28 Stardollar), Double Chanel Purses (32 Stardollar), Chanel Inspired Fuzzed Skirt (270 Starcoins)





Yorumlar