Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: Mortal Kiss


Herkese Merhabalar! 
Bir çoğunuz mağaza tarihlerini sevdiği için 2010 yılında yayınlanmış çok eski bir mağazanın tarihini sizlere yazmak istedim. 

Mortal Kiss, 6 Eylül 2010 tarihinde Stardoll'da yayınlanan çevrim içi bir kitaptı. Stardoll bu kitabı Random House ile birlikte yayınladı. 


Kitap Stardoll'a gelmeden önce bir reklam eklendi:



İlk gün, yalnızca bazı bilgileri içeren ve çevrim içi kitabın temel haritasını içeren bir kampanya sayfası gördük. 
Harita ve bölümler günden güne eklenmeye başlandı. Haritadan bazen bedava ürünler çıkıyordu.







3 gün sonra, kitaptan ilham alınan bir mağaza yayınlandı. Mağazanın ilk iki katı Superstar olmayan üyeler içindi. Son kat sadece Superstar olan üyelere özel olarak yayınlandı.







Yeni bölümlerin eklenmesiyle mağazaya da yeni katlar gelmeye başladı. Aşağıdaki iki kat 16 Eylül 2010'da yayınlandı ve erkekler için ilk Mortal Kiss kıyafetleri içeriyordu.




30 Eylül 2010'da koleksiyona yeni bir kat eklendi. Ayrıca arka planı de bu koleksiyonda değiştirdiler.



12 Ekim 2010'da yeni bir koleksiyon olarak değilde "Yeniler" (Şuan ki adıyla katalog) kısmına 2 adet yeni tişört eklendi. Bu iki tişört kitaptaki iki ana karakterle ilgiliydi. Aldığınız tişörtle hangi karakterin tarafında olduğunuzu gösteriyordunuz. Ondan dolayı bu tişörtlere "Team" (takım) adı verildi.


Yaklaşık bir ay boyunca mağazada başka bir değişiklik olmadı. Sonra 26 Ekim 2010'da, Mortal Kiss ilhamlı yeni bir kat yayınlandı.  Bu, bazı animasyonlu ve ışıltılı kıyafetler içeren ilk kattı.



Bir kaç gün sonra yayınlanan en son şey biri erkek biri de kız doll'lar için hazırlanmış maskot kostümleri oldu. Bu kostümler hem ucuzdu hem de Superstar olmayanlarda alabiliyordu.
Mağaza bir süre böyle kaldı ve sonra Starplaza'dan kaldırıldı.



Bir yıl sonra ikinci Mortal Kiss kitabının adı açıklandı. Adı "Mortal Kiss: Fool's Silver"
Bu sefer çevrim içi bir interaktif harita ve kitap alamadık ve bölümler Starblog'da yayınlandı.
Eğer bu bölümleri okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterli. 2010 senesinde Stardoll Türkiye'de daha yeni yeni popüler olmaya başladığı için hikayeler ne yazık ki İngilizce.


Mortal Kiss: Fool's Silver, bir Mortal Kiss Takvimi ile birlikte 16 Ağustos 2011'de yayınlandı.




26 Ağustos 2011'de ilk Mortal Kiss ilhamlı Polished koleksiyonu yayınlandı.



3 gün sonra 29 Ağustos 2011'de yeni Moral Kiss mağazası yayınlandı. Mortal Kiss için yayınlanan son giyim mağazası bu oldu.






Stardoll giyim mağazası yerine Mortal Kiss için yeni koleksiyon olarak Mortal Kiss ilhamlı dekor mağazası 5 Eylül 2011'de yayınlandı. Bu  koleksiyon Mortal Kiss'i tekrar duyduğumuz son sefer oldu. Mağazalar kaldırıldıktan sonra Mortal Kiss Stardoll Tarihinin bir parçası oldu.





Her ne kadar bu koleksiyona bir daha yeni kat gelmemiş olsa da 22 Ekim 2014'de Callie's Picks mağazasında Mortal Kiss mağazasından seçilmiş ürünlerle bir koleksiyon yayınlandı.




Umarım bu haftanın tarihini beğenmişsiniz ve ilgi çekici olmuştur. Sizde hiç bu mağazadan ürünler var mı? 2010 senesinde oynayıp da bu koleksiyonu görmüş olanlarınız var mı? Bizimle düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın! :)

Yorumlar

  1. Bende yok.. Ama keske callie bir daha yayinlasa. ayrica hikayenin ingilizce olmasi beni uzdu.. Ama cevirmeye calisacagim. Sirf ingilizcemi gelistirmek icin :D zeki ben :P

    En sevdigim 26 ekim 2010 tarihli kat oldu.. Tesekkurler bu yazi icin. harika olmus :*

    YanıtlaSil

Yorum Gönder