Ana içeriğe atla

Önemli Duyuru!


Herkese merhaba!
Bu hafta hem Stardoll'da hem de ülkemizde epey zorlayıcı geçiyor. Dün depremi yaşayan herkese buradan geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Dilerim hiçbir zaman böyle bir şey yaşamayız ancak elimizden geldiğince tedbirli olmak durumundayız.

Sanal dünyamız Stardoll'da ise bu linkten okuyabileceğiniz yazıda Begüm'ün duyurduğu üzere ödeme yöntemleri değişti. Begüm'le beraber ortak hazırladığımız bu yazıda hem bu durum hakkında düşüncelerimizi paylaşmak, hem de blogun geleceği konusunda birlikte aldığımız kararları sizlere duyurmak istiyoruz.

Stardoll'un kendine ait ve yıllardır sürdürdüğü ödeme sisteminde temel olarak 2 farklı paket vardı: Superstarlık + Stardollar ya da sadece Stardollar. Mobil, kredi kartı, ön ödemeli kart vs. yöntemlerle de size uygun paketi seçip alıyordunuz. Türkiye'deki sisteme göre en yüksek fiyatlı sadece Stardollar paketi 3000 Stardollarlık 69,99 TL değerinde, en yüksek fiyatlı 12 ay Superstarlık + 2400 Stardollar paketi ise (9 hediyeyle ve direkt Royalty olma özelliğiyle beraber) 71,4 TL değerindeydi. Elbette ülkeler arasında para birimleri farkı olduğundan her ülkede değişen fiyatlar ancak fiyatlandırmanın ülke şartlarına oranına baktığınız zaman Stardoll erişilebilir fiyatlara sahip bir oyundu. Şimdi değişen sistemle beraber tüm ülkelerde fiyatlar yerelleştirmeden ziyade kur hesabına vurulduğu için birkaç istisna dışında tüm kullanıcılar paketlerin yetersiz içeriğinden ve inanılmaz pahalı oluşundan yakınıyor. Bu fiyat sorunu sadece Türkiye'ye özgü değil, pek çok ülkenin kullanıcılarının fiyatların ikiye katlandığına dair yorumlarını oyun içerisinde okuyabilirsiniz.

8 Nisan'da kurulan bu blog, Stardoll gibi geniş ama kemik bir kitleye sahip bir oyunun en çok kullanıcıya sahip ülkelerinden Türkiye'deki kullanıcıların yararlanması için Begüm tarafından kuruldu. Kurulduğu günden beri elimizden geldiğince çekiliş ve yarışma yaptık. Ancak çok üzülerek söylüyorum ki artık bu çekiliş ve yarışmalar sistem eski haline dönmediği sürece devam edemeyecek. Açık konuşmak gerekirse ben yeni gelen ödeme sistemini karşılayamıyorum ve bu kadar saçma paketlere -bildiğiniz gibi Superstarlığın yanında artık Stardollar neredeyse yok- para vermektense kendi ihtiyaçlarımı karşılamayı tercih ederim. Hem Begüm'ün hem de benim Superstarlığımız yeni yıla doğru bitecek, o zamanlardan sonra aktifliğimizi elimizden geldiğince sürdürmeye devam edeceğiz ancak blogun en önemli bilgi kaynaklarından biri olan Royalty Club'a üye olamayacağımız için daha sınırlı bilgiler elde edebileceğiz. Üstelik Superstar veya Royalty üye özel yarışmalar, onlara önceden bildirilen etkinliklerden de haberdar olamadığımız için paylaşma şansımız da olmayacak.

Bunların yanı sıra ben bu yıl üniversitedeyim, Begüm de üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Bunlar zaten başlı başına aktifliğin azalması sebepleriyken bir de oyundan soğutacak farklı şeylerin olması bizi de ister istemez etkiledi. Blogun bundan sonraki evresinde Radar, Röportaj, Stardoll Tarihi gibi özel serilerimizin yazın olduğu kadar aktif olamayışı da kesinlikle üzücü.

Stardoll'un ödeme konusunda fiyat artışına gitmesini bu artış %200 gibi bir oranda olmasaydı anlayışla karşılayabilirdik. Ancak şu an bu yanlıştan dönmelerini dilemekten başka bir şans yok. Sürekli yavaş olan ve donan, Flash problemi konusunda ne yapacağı belli olmayan, mobil cihazlara entegre olmayan ve siteye her girildiğinde Google tarafından "Güvenli değil" uyarısı verilen bir oyunun gözle görülür herhangi bir iyileştirme çalışması olmaması ve yıllardır yapılan en farklı yeniliğin ödeme sisteminin değişmesi olduğunu düşününce bu artışın gereksizliğini düşünmemek elde değil. Yeni kullanıcı çekme potansiyeli de olmayan bu oyunun geleceğini üzülerek merak ediyorum. Yine de dilerim her şeye rağmen Stardoll'dan hep beraber keyif almaya devam ederiz. Öyle olursa bu blogun aktifliği ve devamlılığı da hız kaybetmeyecektir. Her şey için hepinize teşekkür ederiz! :)


Yorumlar

  1. Stardoll flashla beraber cokuse girmisti zaten. Bu fiyatlarla da kanitladi bence. Cekilisleri kafaya takmayin. :* Bende sinava hazirlaniyorum ve kitap fiyatlari zaten aldi basini gidiyo. Bir universiteli olmak zor degil. Ozellikle de baska sehirdeysen..

    Her sey icin biz tesekkur ederiizzz ^-^

    YanıtlaSil

Yorum Gönder