Ana içeriğe atla

Yorum: Temmuz 2019 Tribute Sezonu


Herkese merhaba!
Haziran sonuna doğru Tingeling Couture ile başlayan Tribute sezonu, Jeremy Scott Tribute ile sona erdi. Tüm mağazaları tek tek yorumlamayı planlasam da vakit bulamadığım için hepsini birden yorumlamaya karar verdim.

Alınabilecek ürünler
Tingeling Couture:
İlk gelen mağaza 17 Haziran'da gelen Tingeling Couture oldu. Tingeling bir tribute mağazası olmadığı için ilk geldiğinde sezonun başladığını anlamadık.

Tam da Pride Month döneminde yayınlandığı ve Stardoll'un Pride Month temalı yarışmalarının esin kaynağı olacağı için koleksiyon tamamen buna yönelik ürünlerle dolu. Ürünlerin hepsi drag queenlerin kıyafetlerinden oluşuyor. Gerçek bir konsept koleksiyon olduğu için ürünleri eleştirmek anlamsız. Çoğu ürünün hem kız hem de erkek dolllara uygun yapılması ise kesinlikle takdir edilesi bir hamle oldu.

Konsepte özellikle ilgi duyanlar zaten ürünleri çıktığı dönemde almışlardır. Duymayanlar için ise yukarıdaki resimde görebileceğiniz 22 Stardollarlık Yellow Latex Boots, gerek uzunluğu, gerekse son dönemde oldukça sevilen ve 90ları hatırlatan lateks görünümüyle hem mağazanın hem de sezonun yıldız parçalarından biri. Sarının patladığı kombinler için vazgeçilmez bir parça. 20 Stardollarlık Sparkly Shoes ise beni rengi ve ışıltısıyla büyüledi.

Alınabilecek ürünler
Museum Mile: Jean Paul Gaultier Tribute:
Ertesi hafta adında tribute yazısı geçse de bizleri yine de tribute sezonu geldi mi gelmedi mi çelişkisine düşüren Museum Mile mağazada yerini aldı.

Koleksiyonun ilhamını aldığı İlkbahar 2019 kreasyonu renkli, eğlenceli ve oldukça kendine has bir kreasyondu. Ne yazık ki Stardoll ekibinin seçimleri genel anlamda içlerinde en sıkıcı ve basit olanlarla sınırlı kaldı. 31 Stardollarlık Snake Skin Dress haricinde görüntü kalitesi açısından gerçekten başarısız bir koleksiyondu.

İçinde çiçek olan çantalar her zaman için oyunda çok talep görür, 15 Stardollarlık Snake Skin Flower Bag buna bir istisna olmadı. Siyah çantanın içindeki kırmızı çiçeklerin kırmızı-siyah odaklı kombinlerde çok kullanışlı olacağını düşünüyorum. 22 Stardollar değerindeki Frill Boots rengiyle oldukça kullanışlı bir çizme. Ürünlerden kombinlendiğini en çok gördüğüm 29 Stardollarlık Strong Shoulder Jacket ise tartışmasız koleksiyonun yıldızı. Kombinlemesi kolay rengi kullanışlılığını epey artırıyor.

Alınabilecek ürünler
Chanel Tribute:
Ve sonraki hafta Chanel ile ilk tam tribute mağazamız da gelmiş oldu. Mağazayla ilgili tam yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

Gelmesinin üstünden 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen hala hiç aksesuar gelmemesinin hayal kırıklığını yaşadığım bu koleksiyon kıyafet seçimi açısından eski örneklerinden oldukça farklıydı. Ürünlerin genelini sevmek için klasik Chanel çizgisini sevmeniz gerekiyor, sevmeyenler için oldukça sıkıcı bir koleksiyon. Ben koleksiyonu sevmedim kesinlikle diyemem; ancak bazı parçalar gereksiz, bazı parçalar çok pahalı ve koleksiyon aceleye getirildiğini hissettirecek eksiklerle dolu. Tüm bu olumsuzluklarına rağmen parçaların çoğunluğunu büyük keyifle satın aldım.

Koleksiyonda askılarında Chanel logosu bulunan kısası 25, uzunu 27 Stardollarlık Chanel Inspired Jumpsuit farklı şekillerde kombinlemeye müsait, kolay ve kullanışlı bir ürün. Aynı şekilde 19 Stardollarlık Chanel Inspired Espadriles klasik stili yansıtan kombinlerin vazgeçilmezlerinden biri. 

Fiyatı oldukça tuzlu olan 35 Stardollarlık Chanel Inspired Blazer Beige, katlanmış kol detayıyla gerçekten çok şık duruyor. 26 Stardollarlık Cropped Chanel Inspired Shirt ise bu koleksiyonun yıldızı ve tüm tribute sezonu içerisinde mutlaka alınması gereken ürünlerden biri.

Alınabilecek ürünler
Valentino Tribute:
Her ne kadar burada fazla örneğini göstermesem de Valentino, sezonun en iyi mağazalarından biri. Tüyler, payetler, uzun etekler, simler vs. akla gelebilecek her çeşit detaydan ürün bulunuyor. Hem oldukça orijinal parçalar hem de klasik parçalarla dolu 2 katlık geniş koleksiyon farklı kullanıcılara hitap edilebilmesi açısından oldukça başarılı. Koleksiyonun en büyük olumsuzluğu düzenli ödeme yapmayan kullanıcıları aşacak düzeyde yüksek fiyatları. Bu yüzden mağaza giderken indirime girmeli diye düşünüyorum.

Chanel'deki aksesuar konusundaki hayal kırıklıklarından sonra Valentino ilaç gibi geldi. Çantalar, kemerler, küpeler ve şapkalarla dolu koleksiyonda en göze çarpan aksesuar 18 Stardollarlık Valentino Inspired Gold Earrings. Altın renkli bu büyük halka küpeler en klasik kombinlere bile ayrı bir hava katıyor. 18 Stardollarlık Valentino Inspired V Belt ve 17 Stardollarlık Valentino Inspired Red Belt de mutlaka alınması gereken ürünlerden.

38 Stardollarlık hafif simli ve transparan duruşlu mavi Valentino Inspired Teal Dress çok amaçlı kullanılabilecek, fiyatına değen ve çok özel bir ürün. Dolllar üzerinde duruşu bile diğer parçalardan farklı. 30 Stardollarlık Valentino Inspired Sequin Trousers de ondan çok farklı değil aslında. Koleksiyonda pek çok kullanışlı parça olsa da içlerinde en farklı ve en kullanışlı olanlar kesinlikle bu ikisi. Yüksek fiyatları ne yazık ki büyük bir olumsuzluk.

Alınabilecek ürünler
Alexander Wang Tribute:
Alexander Wang'i hem marka olarak hem de tasarımcı olarak büyük bir keyifle takip ediyorum. Stardoll'da Wang'i gerçek hayattaki ürünlerinin kalitesiyle görebilmek benim için müthiş. Ancak oyuna gelen koleksiyonda seçilen ürünler önceki mağazalara kıyasla oldukça kısıtlı tutulmuş. Yine de bu durum koleksiyonun sezonun en iyilerinden biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

16 Stardollarlık Diamond Glasses ve 14 Stardollarlık Wang Inspired Plastic Earrings, koleksiyondaki diğer tüm aksesuarlar gibi oldukça kullanışlı ve şık parçalar. Aslında erkek dolllara göre tasarlanmasına rağmen bu yaz pek çok kombinde gördüğümüz 28 Stardollarlık Wang Oversized Shirt ise kendisine gösterilen ilgiyi hak eden müthiş bir ürün. Oversized duruşu, yaka ve kol kesimiyle kesinlikle koleksiyonun yıldızlarından biri.

Koleksiyonun bir diğer yıldızı 32 Stardollarlık Wang Inspired Silk Dress de ondan pek farklı değil, her türlü kombinde günü kurtarma potansiyeli olan harika bir parça. Stardoll'da kullanım alanı geniş böyle elbiseleri daha çok görmek isterim. 26 Stardollarlık Wang Inspired Belt Mini çok ilginç ve kullanışlı bir kemer-etek! 19 Stardollar değerindeki Wang Inspired Chain Stiletto dolabınızda mutlaka bulunması gereken bir ayakkabı. Son olarak 26 Stardollarlık Wang Inspired Shorts ise kombinlerde tamamlayıcı niyetine kullanılabilecek, rengiyle de oldukça kolay uyum sağlayacak bir ürün.

Benim almaya en değer bulduklarım bunlar olsa da koleksiyonun neredeyse tamamını aldığımı söylemem gerekiyor. Diğer tribute mağazalara kıyasla bir nebze ucuz olan bu koleksiyonun yansıttığı çizgiye hayran kaldım.

Alınabilecek ürünler
Balenciaga Tribute:
Wang ile birlikte sezonun en iyisi kesinlikle Balenciaga'ydı. Rengarenk ve birbirinden kaliteli parçaların ağır bastığı bu koleksiyon yayınlandığında Royalty yarışmasına da renk kattı.

Bu koleksiyon ceketleriyle ön plana çıkıyor. Örneğin, 34 Stardollarlık Balenciaga Inspired Hourglass Coat biraz tuzlu fiyatına rağmen potansiyel kombinleriyle beni büyüledi. Rengi ayrıca çok güzel ve farklı renk kombinasyonlarına çok açık! Bir başka erkek ürünü olan 27 Stardollar değerindeki Balenciaga Inspired Puff Jacket Man de aynı şekilde rengi ve şişkin modeliyle göze çarpan ürünlerden biri. Son olarak 30 Stardollarlık Balenciaga Inspired Orange Coat'u anlatmaya bile gerek yok, harika görüntü kalitesiyle o direkt kendini gösteriyor.

 25 Stardollarlık Balenciaga Inspired Ruffle Top oyunda benzeri ürünler görmüş olsak da kendine has kesimiyle bana çok şık geldi. Tamamı ülke bayraklarından oluşan 32 Stardollar değerindeki Balenciaga Inspired Flag Dress pahalı bir elbise olsa da özellikle sadece etek ya da sadece üst olarak kullanıldığında çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

Alexander Wang ve Valentino'nun aksine bu koleksiyonda pek fazla aksesuar yer almıyor. Ayakkabılardan almaya değecek tek ürün Balenciaga logolu 20 Stardollarlık Balenciaga Inspired White Boots. Koleksiyondaki tek kemer olan 16 Stardollarlık Balenciaga Inspired White Belt ise sadeliğiyle ilgi çekiyor. Son olarak 30 Stardollarlık Balenciaga Inspired Tote ve 28 Stardollarlık Balenciaga Inspired Large Bag birbirine benzeyen iki farklı çanta, ikisinden birini almak işlevli olur.

Alınabilecek ürünler
Jeremy Scott Tribute:
Ve son olarak 29 Temmuz'da Jeremy Scott Tribute mağazada yerini aldı. Bu mağazanın geridönüşleri genel olarak çok karışık, çok beğenen de var hiç beğenmeyen de. Ben beğenen taraftayım. Yakın tarzdaki mağazalardan sonra böyle farklı ve eğlenceli parçalar görmek çok keyifliydi.

9 Stardollarlık Scott Inspired Orange Bracelets, adeta uygun fiyatlı aksesuar ihtiyacını bu sezon karşılamak için gelmiş. Her ne kadar kombinlemesi biraz zorlasa da yeniliklere açık üyeler için 25 Stardollarlık Scott Inspired Trousers Black bence koleksiyondaki en başarılı parçalardan biri. Kendisiyle aynı desenli ve belden bağlamalı 14 Stardollarlık Scott Inspired Tied Piece ise pantolondan bağımsız olarak oldukça kullanışlı bir ürün. Uygun fiyatı da cabası.

Kamuflaj desenli 26 Stardollarlık Scott Inspired Camouflage Top koleksiyonda kombinlemesi en rahat ürünlerden biri. Tek sorunu koleksiyondaki pek çok üstle aynı şekilde dollarımız üzerinde fazla geniş durması. Yine kamuflaj desenli 22 Stardollarlık Scott Inspired Camouflage Martens ileride değerlenebileceğini düşündüğüm ürünlerden biri. Yeşil ve turuncu renk seçenekleriyle 22 Stardollarlık Scott Inspired Suede Boots oyuna uzun zamandır gelen en başarılı süet ayakkabılardan olsa gerek.

Stardoll kullanıcılarının genel yorumlarına bakacak olursak bu Tribute sezonu beğenilmedi. Ancak benim için ilk defa böyle heyecanla beklediğim bir sezon olduğundan olsa gerek, çok keyifli geçti. Geçmiş sezonlarla kıyaslandıkları zaman büyük eksikleri olduğu ortada. Ama kendi içinde kıyaslarsak çok iyi pek çok parça bu sezon Stardoll'da yerini almış oldu.

Sizin bu sezon hakkında düşünceleriniz neler? En beğendiğiniz ve en az beğendiğiniz mağazalar hangileri oldu? Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

  1. Yalniz birsey diyecegim :D Ozlem Balenciaga'yi silip supurmussun :D Balenciaga'yi bende sevmistim. Senin aldigin botu ve cantayi bende almistim.
    Jeremy scott'tan 1 top almistim. Birde Scott Inspired Tied Piece'i.. Bu iki parca benim cok hosuma gitmisti. Askeri bicim botta harika.
    Alexander Wang'dan en sevdigim urun gomlek oldu.~Beyaz~ Ama nedense onun haricinde 4 urun var. O gomlek, tribute'da en sevdigim parca olmustu diyebilirim.
    Tingelling ve museum mile'dan da toplam 3 urun aldim.
    Ama valentino ve channel'dan hicbir sey almadim. Bu tabikide sevmedigim anlamina gelmiyor. 2 Koleksiyonda guzeldi. Sadece benim tarzim degildi.
    Yazi cok guzel olmus. Ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar bir de burası için seçtiklerim, dahası var :D Balenciaga bu sezon harikaydı.

      Yorumun için teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim! :)

      Sil
  2. Eline sağlık çok güzel bir inceleme olmuş (:
    Ben de en çok Balenciaga ve Jeremy Scott'ı beğendim. Mağazadan gitmeden önce istediğim ürünleri alabilmeyi ümit ediyorum :D Alexander Wang'ı herkesin aksine ben çok beğenmedim, görseldeki ilk 3 ürün hariç. Tingeling ve Museum Mile da en beğenmediklerim oldu, hiçbir şey almadım sanırım henüz. Ama sarı botu kesinlikle alacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de ikisine bayıldım! :)

      Sil

Yorum Gönder