Ana içeriğe atla

Stardoll'da Paskalya!





Her yıl Paskalya zamanında, Stardoll kullanıcılarını Paskalya ruhuna sokmak için birkaç etkinliğe ve yarışmalara ev sahipliği yapar. Bazı üyeleri Paskalya'yı kutlamasa da, hala oyuncu tabanının büyük bir parçası ve bu nedenle web sitesi için yılın önemli bir parçası haline geldi. Stardoll Nisan 2008'den beri Paskalya etkinlikleri düzenliyor ve her yıl genellikle hediye, yarışma, indirimli Stardollar ve yumurta avlarından oluşuyor. 
Bu sene Stardoll'un sanat ekibi hasta olduğu için Paskalya kutlaması ne şekilde olacak veya önceki seneler gibi büyük etkinliklerle kutlanabilecek mi emin olamadığımız için sizlerle Stardoll'daki Paskalya tarihini paylaşmak istedik.
Bu şekilde küçükte olsa bu boşluğu doldurabiliriz umarım. :)


2008

Nisan 2010'dan önceki Stardoll Easter etkinlikleri hakkında fazla bir şey bilinmemektedir. Star Blog'daki arşivlenmiş makalelere bakıldığında, Nisan 2008'e kadar uzanabilir. Bu makalelere artık erişilemez, ancak buna rağmen, düzenlenen ilk Paskalya etkinliği Isobel.Stardoll tarafından paylaşılmış bir elbise yarışmasıydı. Kullanıcılardan Paskalya'yı temsil eden bir kıyafet yaratmaları ve yarışma sayfasına göndermeleri istendi. Bu, 2008'de Paskalya için düzenlenen tek bilinen etkinliktir. Kazanın ödülü de bilinmiyor, ancak büyük ihtimalle Stardollar verildi.


2009

2009, bu dönemde yapılan Paskalya etkinlikleri hakkında çok az bilgi bulunan 2008'e çok benziyor. Isobel tarafından bir başka giydirme yarışması düzenlendi. Stardollda bu, o yıl boyunca Paskalya ile ilgili her şeyin kaydedilmiş tek kanıtı. Yine kazanın ödülü de bilinmiyor, ancak büyük ihtimalle Stardollar verildi.


2010


2010 yılında, Stardoll yarı başarılı bir Paskalya etkinliği oluşturmak için küçük adımlar atmaya başladı. Bu süre zarfında, ücretsiz hediyeler ve yarışmalar genellikle ülkeler ve diller arasında ayrıldı, bu yüzden kaydedilen tek Paskalya hediyesi Polonyalı üyelere özel Mor ve Sarı Bitki idi. O günlerde, diğer ülkelerden kullanıcılar, hesaplarının Polonya'dan olduğu izlenimini veren ve böylece ücretsiz öğeye erişmelerini sağlayan bir Polonyalı sunucu kullanarak Stardoll'a erişim elde etmek için proxy sunucularını kullanacaklardı. Bu, kullanıcıların ülkelerinde bulunmayan ücretsiz öğeleri almasının çok yaygın bir yoluydu. Tüm freebies tüm ülkelerden ve dillerden tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir olduğu için bu, aşamalı olarak kaldırılmıştır. Mor ve Sarı Bitki'nin yanı sıra bir parça çimen ve küçük bir grup yumurta da verildi. Bu öğelerin her biri, kullanıcıların satın alması için Starplaza'da da mevcuttu.



2011


2011'de Stardoll Paskalya için 3 adet bedava dağıttı. Fakat belli ülkedeki kullanıcılar bu bedavaları alabilmek için yeniden proxy sunucularıyla bağlanmak zorunda kaldılar.



 Ayrıca Paskalya'ya özel olarak SuperStarlık paketi eklendi. Bu paketi satın aldığınız zaman ek olarak 9 tane farklı hediyeye de sahip oluyordunuz.

2012

2012 yılı, Stardoll'un Faberge Eggs'in satışa çıkarılmasıyla Paskalya etkinliklerinde ciddileşmeye başlandığının göstergesiydi. Faberge yumurtaları, tipik olarak mücevherler, elmaslar ve karmaşık tasarımlarla süslenmiş vintage tarzı bir yumurtaydı. Bu yumurtalar Rus İmparatorluk ailesi için 1885-1917 yılları arasında yaratıldı. Stardoll'un bu yumurtaları Epiphany mağazası aracılığıyla satışa sundu, bu da sadece Starplaza aracılığıyla satın alınabilecekleri anlamına geliyordu. Ek olarak Paskalya'ya özel olarak yarışmalar düzenlendi. Hediye olarak katılan herkese yumurta sepeti ve civcivli yumurta verildi.







 Geçen sene gibi bu senede Paskalya'ya özel Süperstarlık paketi eklendi. Bu paket 2 aylık Süperstarlık, 333 Stardollar, 333 Starcoins, 9 tane hediye içeriyordu.


 2013

2013 yılında, Stardoll, bir kampanya sayfasının tanıtımıyla Paskalya etkinliklerini daha çekici ve heyecan verici hale getirmeye çalıştı. Bu sayfa  'Paskalya Kartı' adı verilen bir etkinlik için hazırlandı. Bu teklif, üyeliklerini tamamlamak isteyen Superstar üyeleri veya Superstar üyesi olmayan bir üye içindi. Easter Pass'i satın alan herkese ek 60 günlük Superstar üyeliği, 333 Stardollar, 333 Starcoins ve 10 hediye verildi. Kullanıcıların aldığı hediyeler aslında o zamanlar Starplaza'da bulunan Velvet Orchid, Millionaire Mansion Fashion, It Girls, Windows On The World ve Rio Chicas'tan öğelerdi. Bu, hediyelerin biraz daha az seçkin hissettirmesini sağladı ve benzersiz hediye eksikliği nedeniyle çok popüler bir satın alma olmadı. 




Bunlara ek olarak sadece  Amerika ve Kanada'ya özel bir yarışma açıldı ve yarışmada katılanlara hediye olarak Paskalya temalı tırnak süsleri verildi. Diğer ülkelerdeki üyeler proxy yardımı ile bu bedavalara sahip oldular.





2014


2014'te Stardoll'un Paskalya etkinliği büyük bir hafta süren yumurta avından oluşuyordu. Kullanıcılardan web sitesindeki tüm yumurtaları bulmaları istendi ve toplam 21 yumurta bulunması gerekiyordu. Kullanıcıların bir Paskalya hediyesi almasının tek yolu 21 yumurtanın tümünü bulmaktı. Bir hafta boyunca her gün, kullanıcıların bulması için web sitesine rastgele 3 yumurta yerleştirildi. Bu, kullanıcıların değişikliklere ayak uydurmak için günlük olarak geri gelmeleri gerektiği anlamına geliyordu. 21 yumurtanın tümü bulunduktan sonra, oyunculara tavşan kapşonlu, tavşan kulaklı, tavşan topuklu, havuç küpeleri ve havuç cüzdanı verildi. Bu yumurta avına ek olarak, kullanıcılardan Paskalya'dan ilham alan en iyi kıyafetlerini oluşturmalarını isteyen bir giydirme yarışması da dahil edildi. Kazananlar ödül olarak Stardollar aldı.




Paskalya zamanının vazgeçilmezlerinden biri haline gelen özel SüperStarlık paketide yayınlandı. Bu paket 2 aylık sslik,300 stardollar, 400 starcoins ve 6 hediye + bir süpriz hediye içeriyordu.







2015

Stardoll 2015 yılında Easter Gift-O-Meter'ı tanıttı. Eşya satın almak Gift-O-Meter'ı yükseltir ve her bir rakamda yeni bir hediye açılır. Kullanıcılar her bir hediyeyi almak için Starplaza'da 200'e kadar Stardollar harcamak zorundalardı. Bir haftada 200 Stardollar harcayamayan kullanıcılar için bir Paskalya yumurtası avı yapıldı. Bu kez, yumurtalar havuç ile değiştirildi ve bulunduğunda ve tıklandığında, kullanıcılar bir hediye aldı. Her gün yeni bir hediye çıktı. 







Bu dönemde bir giyinme yarışması da yapıldı. 5 kullanıcı Stardollar ile ödüllendirildi. Ödül kazanan kullanıcının bir gün boyunca Stardoll'un Instagram hesabından sorumlu olmasını sağlayan özel bir Instagram yarışması da duyuruldu. Yarışma duyurusunu buraya basarak bakabilirsiniz. 




2016

2016 için düzenlenen 'Easter Surprise' adlı Stardoll Paskalya etkinliği gerçekleştirildi. Bir Gift-O-Meter dahil edilmedi, ancak bir Paskalya yumurtası avı yapıldı. Her iki günde bir yeni bir hediye gizlendi ve her yumurta, kullanıcıların bulması için web sitesine stratejik olarak yerleştirildi. Sadece 4 hediye ile, kullanıcılar Yeşil Saten Ceket, bir çift topuk, siyah bir çanta ve bir Pretty Bahar Çiçek Elbisesi aldı.
Ek olarak, bir aylık Superstar satın alan tüm kullanıcılara çeşitli ten renklerinde sunulan özel bir kıyafet verildi. Bu 'Altın Yumurta' olarak adlandırıldı ve poz olması nedeniyle birçok kullanıcı için popüler bir satın alım oldu. Ayrıca Paskalya stillerini sergilemek isteyen kullanıcılar için bir giydirme yarışması da dahil olmak üzere bir Paskalya yumurtası tasarım yarışması düzenlendi. Her yarışmanın kazananları Stardollar kazandı. Etkinliğin kendisi bir hafta sürdü. Ek olarak, sadece Süperstar üyeler için bir chat odası açıldı.






2017

2017 yılında "Runaway Bunnies" adında yeni bir tavşan avı başlatıldı. Bu sefer sırasıyla belli zaman aralığı içinde 4 adet kayıp tavşan bulmamız gerekiyordu. Her bulduğunuz kayıp tavşanla birlikte kendisini, yanında ek tatlı bir hediye ve paskalya yumurtası kazanıyordunuz. 
Ek olarak geçen sene gibi herhangi bir Stardollar veya Süperstarlık alımında  "Paskalya Tavşını Pozu" hediye edildi. Önceki seneler gibi çeşitli yarışmalar ve Paskalya'ya özel chat odası açıldı.




2018

2018 yılında, Paskalya için 'Paskalya Görevi' adında etkinlikte kayıp paskalya şekerlerini bulmamız isteniyordu. Bu şekerleri bulmak için belli bir süre beklemenize gerek yoktu, hepsini biranda bulma şansınız vardı. Önceki seneler gibi çeşitli yarışmalar ve Paskalya'ya özel chat odası açıldı.





Bu sene özel bir poz vermek yerine Süpertarlık satın alan üyelere "Franklin The Fox" verildi. Önceden SüperStar üyeliği olanlarsa Franklin'i Yakala butonuna basarak ürünü elde ettiler.




Ayrıca Stardoll bu sene istisnai bir şekilde LE'den tek bir parçalık çok uçuk fiyatlı "Bunny Ears" ı yayınladı.




2019

2019 senesinde, Paskalya etkinliği tam olarak bloğumuzun açıldığı zamana denk geldiği için tüm etkinlikleri sizinle paylaşmıştık. Buradan detaylı bir şekilde bakabilirsiniz. :)
Kısa bir özet geçersek, geçen senenin teması Game of Thrones olmuştu ve ejderha yumurtalarını avlamamız istenmişti.  Önceki seneler gibi çeşitli yarışmalar ve Paskalya'ya özel chat odası açıldı. Her yarışmada ödül olarak taç hediye edildi. Herhangi bir paket satın alınımda hediye olarak "Easter Throne" verildi.








Bu sene Paskalya'ya bir yarışma ile giriş yaptık. Önceki seneler bu şekilde kutlanan bir etkinliği bu sene nasıl kutlayacağız çok merak ediyorum.
Ayrıca buradaki linkten StarBlog'da önceki senelerde paylaşılmış Paskalya ile alakalı yazıları bulabilirsiniz.

Umarım Stardoll'da Paskalya tarihi hoşunuza gitmiştir. Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! :)


Kaynaklar: Stardoll Magazine TurkeyUnderneath StardollStardoll.Wiki FandomStardoll's Most Wanted...Truques Stardoll Hoje



Yorumlar

  1. Epiphany'de yayinlananalar gecen sene Callie'ye gelmislerdi. Bir de gecen seneki kutlamalar, bir oncekilere gore cok sadeymis onu fark ettim. Bu sene o zaman cok cok daha sade olacak. Bakalim... Bu arada LE urunude yani :o 250'de azmis sanki :D :D Carpiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Epiphany koleksiyonu CP dekorda gelmişti. :D Bende o sene fiyatı gördüğüm zaman şok olmuştum gerçekten. Fiyatını hak eden bir ürün olduğunu sanmıyorum. Güzellik salonuna değilde evimize gelseydi belki daha değerli bir ürün olabilirdi. :D

      Sil
  2. 2009-2010'dan beri oynuyorum ama bu yarışmaların/etkinliklerin yarısından fazlasını hatırlamıyorum :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. stardoll Eymenn5 Nisan 2020 23:33

      Kesinlikle ben de öyleyim, hatırımda hiçbiri yok ve bakıyorum bu hediyelerin bazıları da var :D

      Sil
    2. Bende hiçbir şekilde etkinlikleri hatırlamıyorum ama bazı ürünler eski dollumda vardı. Farkında olmadan bazı hediyeleri almışım. :D

      Sil
  3. Stardoll a eski odalardan gelmiş bi kaç tane bugün acaba devamı gelir mi o merdivenli oda filan ay inşallah gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisa'nın son duyurusunun altına önerebilirsin.

      Sil

Yorum Gönder