Ana içeriğe atla

ANKET: Disqus


Herkese merhaba!
Bugün sizlerin yorumlarına oldukça ihtiyacımız olan bir konuyla karşınızdayız. Bildiğiniz gibi blogumuzda şu an yer alan yorum sistemi Blogspot'un kendi yorum sistemi ve ne yazık ki bir süredir bazı problemlere sebep oluyor. Mobilden yorum atamama, giriş yaptığınız halde kabul etmeme, Google girişi yapmadan yorum kabul etmeme gibi pek çok sıkıntısı var. Ayrıca Sohbet ve Tepeye Tırmanış Görevi gibi çok yorum alan konularda en güncel yorumun en üstte olmaması büyük sıkıntı yaratıyor. Bu sebeplerden bir süredir Begüm ile ben bloga yeni bir yorum sistemi düşünüyorduk.

Disqus, bu konuda ilk akla gelenlerden biri ve yarın kurulum sonrası bir hafta boyunca bu sistemi blogumuzda denemek istiyoruz. Sizlerin de bu yazı altından yeni sistem hakkında yorumlarınızı bizimle paylaşmanız bizi çok mutlu eder, çünkü önemli olan sizlerin nasıl daha rahat edeceği. Eğer sorularınız ve aklınıza takılan şeyler olursa da söylemeniz yeterli.

Disqus yorum sistemi direkt olarak blogdaki yorum sekmesinde yer almaya devam edecek. Yorum yapmanız için tıpkı Google girişi gibi bir giriş yapmanız gerekiyor, bunun tek sebebi bloglara dadanan spam hesapları önleyebilmek. Bir kere Disqus girişi yaptıktan sonra bir daha oturumunuzu kapatana kadar giriş yapmanıza gerek olmayacak. İlk defa hesap kurduğunuz zaman yapmanız gereken tek şey "Şununla Oturum Açın" kısmından nasıl üyelik alacağınızı seçmek. İlk sıradaki "D" ikonunu seçerseniz Disqus'ın kendi sistemine direkt kaydoluyorsunuz. Facebook/Twitter/Google girişlerini seçerseniz ise direkt oradaki hesaplarınızla giriş yapıyorsunuz ancak yine de karşınıza profilinizi özelleştirme seçenekleri aşağıdaki şekilde gelecek:



Eğer anonim kalmak istiyorsanız tek yapmanız gereken aşağıdaki ekran görüntüsünde göreceğiniz "Konuk olarak yorum yapmak istiyorum" seçeneğine tıklamak. 




Bu seçeneğe tıkladıktan sonra bir ad ve e-posta yazmanız yeterli ancak kendi bilgilerinizi vermek istemiyorsanız gerçek bir e-posta yazmanıza bile gerek yok. Bu yöntemle Disqus'dan üyelik almadan da bloga yorum yapabilirsiniz.



Girişinizi yaptıktan sonra yorum sistemi yukarıdaki gibi görünecek. Bu sistemin en büyük artılarından biri sağ üstte gördüğünüz "1" yazan pembe yer. O pembe alan sizin yorumlarınıza gelen yanıtları ve beğenileri bildirim şeklinde gösteriyor olacak. Yani bir yazıya yorum yaptıysanız size yanıt gelip gelmediğini görmek için tekrar o yazıya girmenize gerek kalmayacak. Tek yapmanız gereken blogdaki herhangi bir yazıya girmek ve bildirim gelip gelmediğini görmek için yorum kısmına bakmak olacak.


Bunun dışında bu sistemin en büyük artısı yukarıdaki görselde de gördüğünüz üzere yorum yaparken olacak. Yorum yaparken resim, gif atabilecek; bağlantı paylaşabilecek, spoiler koyabilecek ve yazı tipinizi italikleştirme gibi özelleştirmelere gidebileceksiniz. Blogda resim paylaşmak için resim yükleme sitelerini kullanmanıza gerek kalmayacak :)



Yukarıdan da görebileceğiniz üzere gelen yorumlara yanıt vermeniz, oylamanız mümkün. Aynı şekilde kendi yorumlarınızı düzenlemeniz ve silmeniz de mümkün. 

İster yorumları en eski halinden en yenisine, ister en yeni halinden en eskisine, isterseniz de en popülerden en az popülere şeklinde sıralama şansınız olacak.

Yarın sistemi blogda kurmuş olacağız. 1 hafta içinde sizlerin dönüşleriyle sistemin devam edip etmeyeceğine karar vereceğiz. Yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz!

Yorumlar