Ana içeriğe atla

United for Equality for All Quiz!


Herkese merhaba,
Bugün Stardoll'a yeni bir yarışma geldi. Yarışmanın Türkçe çevirisi aşağıda:

"Selam Bebekler,

2020 Pride Month esnasında, pek çok şehrin Prideları ortak seslerini herkes eşit sayılana kadar hiçbir grubun eşitliği elde edemeyeceğini anladıkları için sürekli büyüyen #BlackLivesMatter hareketine BLM'yi normal Pride geçit törenlerine ve yürüyüşlerine dahil ederek paylaşıyor. Ve Pride'ın başlangıcından beri, siyahi kişilerin ve beyaz olmayanların ve LGBTQIA topluluğundakilerin mücadelesi iç içeydi.

Aslında, Pride hareketininin kıvılcımları 51 yıl önce pek çok beyaz olmayan LGBTQIA kişi polis şiddetine karşı savaşırken atıldı. Geçen sene, LGBTQIA topluluğundaki transların yanısıra siyahi ve brown üyeler için daha kapsayıcı olması adına yeni bir Progress Pride bayrağı yapıldı. Kendi Progress Pride bayrağınızı almak için quizi yapın!"

Quizin soru ve cevapları şu şekilde:

1) Pride Hareketi nerede başladı?
A) Rainbowland
B) Stonewall Inn
C) Love Boat'un güvertedeki yüzme havuzunda

2) Pride hareketinin öncüleri olarak kabul edilen 3 ikon hangileridir?
A) Marsha P. Johnson, Zazu Nova, & Jackie Hormona
B) Huey, Dewey, & Louie
C) Buttercup, Bubbles, & Blossom

3) Progress Pride bayrağını kim yapmıştır?
A) Sally Jones
B) Sven Svenson
C) Daniel Quasar

Soruları doğru yanıtlayan üyelere Daniel Quasar'ın tasarladığı aşağıdaki bayrak hediye ediliyor:


Daniel Quasar'ın bu tasarımı aslında 2017'de Philadelphia şehrinin Pride bayrağı tasarımının daha da modernleştirilmiş bir versiyonu. Philadelphia bayrağı aşağıda gördüğünüz gibi düz şeritler şeklinde ilerliyor. Quasar'ın tasarımı ise ikonik gökkuşağı bayrağının aslını koruyarak trans, beyaz olmayan, AIDS ile savaşan ve hayatını kaybetmiş LGBTQ+ bireylerini de kapsıyor.


Stardoll'un bu ay olanlar karşısında sonunda yaptığı en doğru ve bilgilendirici yarışma için kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar