Ana içeriğe atla

Sizi Görüyoruz #BLM


Herkese merhaba,
Stardoll ekibi dünyada olup bitenler adına sonunda bir açıklamada bulundu. Starblog'da paylaşılan duyurunun Türkçe çevirisi aşağıda:

"Selam bebekler,

Stardoll çeşitli ve güzel uluslararası üyelere sahip olduğu için şanslı.
Biz gururla ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşıyız ve Stardoll'da bunları hoşgörmüyoruz. Aslında, bu One-Stop Kurallarımızda ilk sırada yer tutuyor.
Bu huzursuzluk ve protesto sürecinde kalbimiz siyahi ve Afro-Amerikan topluluğu için sızlıyor.

Sizi görüyoruz.
Sizi destekliyoruz.
#BlackLivesMatter hareketinde arkanızda duruyoruz."


Ayrıca 2018 yılından beri tweet atılmayan Stardoll'un resmi Twitter hesabında da konuyla alakalı bir tweet atıldı.

Yazıya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz. Yazıyı Stardoll'un Türkçe dil destekli bu linkinden açarsanız muhtemelen bir hata sebebiyle yorumlara erişemiyorsunuz.

Yazıda da söylendiği gibi Stardoll dünya genelinde çok büyük kitleye sahip bir platform. İşte bu yüzden Stardoll'un bu mesajın arkasında durarak sadece şu an değil, her zaman güvenli bir yer olması gerekiyor. Farkındaysanız Stardoll'daki "troll" hesapların çoğu saçma sapan surat ifadeleri takılmış siyahi dolllar oluyor. Yani Stardoll'da genelde yaşı küçük de olsalar bir kesim, siyahi olmayı alay edilecek bir şey olarak görerek Stardoll'un sanal dünyasında dahi kendilerinin zihniyetinde yer etmiş ırkçılık anlayışını devam ettiriyor. Bunların olmaması için Stardoll'un bu mesajları hep ve tam vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim buradan yapabileceklerimizin çok kısıtlı olduğunu biliyorum. Yapabileceğimiz şeyler düzenlenen imza kampanyalarına destek vermek ve bu protestoların amacını, nedenlerini araştırarak anlayıp bu ırkçılık son buluncaya kadar sesini duyurmaya çalışanlara destek olmak. #BlackLivesMatter

Yorumlar