Ana içeriğe atla

One Stop Kurallarında Güncelleme!


Herkese merhaba,
Dün Royalty Club'ın aktif üyelerinden cryptid'in paylaşımıyla One Stop Kurallarında güncelleme yapıldığını fark ettim. Kuralların Türkçe sayfasında çeviri güncellemesi yapılmamış, şu an sadece İngilizce ve Portekizce olarak güncellemeler yer alıyor.

Benim fark ettiğim değişiklikleri kalın harflerle belirttim:

BEHAVIOR (DAVRANIŞ) KATEGORİSİ:

- Do not make sexist, racist, xenophobic, homophobic, transphobic, ableist, ageist, sizeist or otherwise degrading remarks. This includes using well-known coded language and dog-whistle statements that alienate, belittle, or otherwise degrade others.

Türkçe çevirisi: Cinsiyetçi, ırkçı, yabancı düşmanı, homofobik, transfobik, engellilere karşı ayrımcı, yaş ayrımcısı, beden ayrımcısı veya diğer aşağılayıcı açıklamalar yapmayın. Bu herkesçe bilinen şifreli bir dil kullanmayı ve başkalarını yabancılaştıran, küçümseyen ve başka şekilde aşağılayan dog-whistle ifadeleri (şifreli bir dille sadece bir kesimin anlayabileceği bir mesaj vermek) kullanmayı da kapsamaktadır.

Do not use bad words or sexually graphic terms or create sexually graphic imagery.

Türkçe çevirisi: Kötü kelimeler veya cinselliği açık ve net şekilde gösteren terimler kullanmayın ya da cinselliği açık ve net şekilde gösteren görüntüler yapmayın.


SAFETY (GÜVENLİK) KATEGORİSİ:

- Do not share or ask for personal information such as password, phone number, email, location, or similar*

Türkçe çevirisi: Şifre, telefon numarası, e-posta, konum ve bunun gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmayın ya da başkalarına sormayın.

- Do not post links to external sites.*

Türkçe çevirisi: Harici sitelere paylaşım yapmayın.

*It is now acceptable to share your usernames to other popular social media sites (such as Instagram, Twitter, and Youtube), though sharing direct links is still prohibited. If your username is your name (such as on Facebook), then you cannot share it, as it contains personal information.

Türkçe çevirisi: *Diğer popüler sosyal medya sitelerindeki (Instagram, Twitter ve Youtube gibi) kullanıcı adlarınızı paylaşmak artık uygundur, yine de direkt link paylaşmak hala yasaklıdır. Eğer kullanıcı adınız sizin adınızsa (Facebook'ta olduğu gibi), o zaman kişisel bilgi içerdiği için onu paylaşamazsınız.

Do not attempt to make fraudulent transactions.

Türkçe çevirisi: Hileli işlemler yapmaya kalkışmayın.

Kurallara gitmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Gözden kaçırdığım başka bir kural varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. 

Yorumlar