Ana içeriğe atla

🌈 Queer İkonlar Kombin Yarışması


Herkese merhaba!
Bu yazıda Pride Month özel yarışma ve etkinliklerimize başlayacağımızı söylemiştim. İlk olarak 1 Temmuz 2020'de sona erecek bir kombin yarışması düzenliyoruz. Bu yarışmada temamız "queer ikonlar"! Sizden LGBTQIA+ topluluğunda yeri olan bir queer ikon ismi seçerek onun tarzını yansıtan bir stillendirme yapmanızı istiyoruz. İsterseniz seçtiğiniz ismin bir görünümünü tamamen aynı şekilde yapabilirsiniz, isterseniz o kişiyi hatırlatacak bir kombin yapabilirsiniz. Seçimi ve yaratıcılığı size bırakıyoruz. Ancak ek olarak istediğimiz şey, seçtiğiniz ismin sizin gözünüzde LGBTQIA+ topluluğuna katkısını 1-2 cümleyle anlatmanız. Yarışmanın kazananını seçerken bu kısa cümleleri de ayrı olarak değerlendirmeye alıp onda da ödüllendirmeye gideceğiz.




Queer Nedir?

Queer, heteroseksüel olmayan her cinsel yönelimi kapsayan bir şemsiye terimdir. Eskiden homofobikler tarafından aşağılama amacıyla kullanılan bu kelime artık LGBQTIA+ topluluğu tarafından sahiplenilen bir kelimeye dönüşmüştür.






Queer Icon Nedir?

Queer ikon (ya da genel kullanımıyla gay ikon), LGBTQIA+ topluluğu tarafından genel olarak sevilen kişilere denir. Bu isimlerin kendileri heteroseksüel olabilir, yani önemli olan cinsel yönelim değil topluluğa verilen destek ve topluluğun bu ismi sahiplenişidir. 



2-3 günde bir biz kendi seçtiğimiz ikonlarla alakalı yazılar içerisinde örnek kombinler yayınlayıp sizlere de ekstradan fikirler vermeye çalışacağız. Bu örnek yazılar ay sonuna dek sürecek ve içinde bazı sürprizler de olacak, bu sebeple kombininizi yapmak için biraz bekleyebilirsiniz :) Bu yazının ilk örneğini bugün yayınlayacağız. 

Yarışmaya katılmak için bu linkten gidebileceğiniz Modam.Stardoll klübümüzdeki Queer İkonlar Kombin Yarışması konumuza katıldığınızı ve kombininizi nereye koyacağınızı yazmanız gerekiyor. Kombininizi isterseniz Stardoll'da blogunuza, albümünüze, tanıtımınıza; isterseniz de bu yazının altında resim olarak bırakabilirsiniz. Kombininizde istediğiniz dollu kullanabilirsiniz, ancak başkasının dollunu kullanıyorsanız lütfen kombininizi koyduğunuz yerde bunu belirtin. Ayrıca elbette seçtiğiniz ünlüyü de belirtmeniz gerekiyor.

Bu linkten bazı ikonların listelenmiş halini görebilirsiniz. Sayfanın İngilizce versiyonunda daha da çok isim yer alıyor.

Yarışmanın kazananı 80 Stardollar dilek listesi ve bir Pride gökkuşağı tişörtü ile ödüllendirilecek.

Klüpte kombin yarışmasına gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Hepinizi bekliyoruz, katılanlara başarılar! :)

Yorumlar