Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: Antidote




Herkese Merhabalar! 
Bu hafta Stardoll tarihinde sizlerle olaydan çok bir koleksiyon ile sizlerleyiz. Bu yazı diğer yazılarımıza göre biraz daha uzun umarım sıkılmadan okursunuz. :)


Antidote ilk olarak 18 Mart 2009'da yayınlandı ve Süperstar üyelerine özeldi. Stardoll LE'yi çok pahalı bulan kullanıcılara başka bir seçenek vermek için yine limitli olan ama LE'ye karşın daha ucuz bir koleksiyon olan Antidote'u kullanıcılara sundu. Bu ilk koleksiyonda ilk defa erkekler için küçük bir bölüm vardı ve ilk kez erkekler için limitli bir koleksiyon gelmişti.  İlk koleksiyonun teması denimdi ve çoğu tipik mavi kumaşlıydı. Ayrıca ürünler 150-250 adetle sınırlıydı.





İkinci Antidote koleksiyonu 11 Kasım'da 2009'da yayınlandı ve yine Süperstar'lara özeldi. Bu koleksiyon ilk koleksiyondan 8 ay sonra yayınlandı ve her kıyafet çeşitli sanatçılardan ilham alınarak oluşturulmuştu. Bundan dolayı bu koleksiyon Antidote Sanat Koleksiyonu olarak geçiyordu.
Bu koleksiyonun en nadir eşyası The Damien Hurst Triangle Çanta ve şu anda bu koleksiyondan sadece 500 parça bulunuyor. 




Antidote Spring adlı üçüncü koleksiyon, 27 Nisan 2010 tarihinde, bir önceki bekleme süresine göre sadece 5 aylık bir ara ile yayınlandı. Bu koleksiyondaki ürünler 2000 adetten fazla olduğu için limitli olmaktan biraz uzak kaldı. Bundan dolayı koleksiyon mağazadan kaldırıldığında çoğu ürün daha tükenmemişti. Bu koleksiyonun nadir eşyalarıysa 100 sd değerindeki oyuncaklardı. Bu oyuncaklar kıyafetlerin aksine sadece 150 adetti. Bu koleksiyonun teması tatlı ve Kitsch dekora benzer şekilde son derece canlı renkler ve desenler içeriyordu.






Dördüncü koleksiyon 5 Temmuz 2010'da yayınlandı ve Antidote'in 'yenilenen' (Recolored) baskısı olarak kabul edildi. Bu koleksiyon Stardoll'un önceden yayınladığı farklı markadaki kıyafetlerin yeniden tasarlanıp yeniden yayınlandığı bir koleksiyon oldu. İlk defa bu koleksiyonda dekor ürünleri yer aldı. Bu parçalar koleksiyondaki tek yeniden tasarlanmayan ve daha önce yayınlanmamış olan ürünlerdi.







Beşinci Antidote koleksiyonu 13 Ocak 2011'de yayınlandı. Bu koleksiyonda dördüncü koleksiyona kıyasla büyük bir gelişme oldu ve çok daha hızlı tükendi. Aynı zamanda iç mekan ve önceki koleksiyonlardan çok daha fazla elbise içeriyordu.





Antidote'un altıncı koleksiyonun yayınlanması çok uzun zaman aldı, Ocak 2012'de beşinci koleksiyondan bir yıl sonra yayınlandı. Koleksiyon, bir karnaval temasına sahipti ve çeşitli moda parçalarının arkasına bir atlıkarınca, sirk çadırı ve ucube gösterisi gibi canlı görüntüler içeriyordu. Parçaların çoğu, Antidote'un Bahar koleksiyonundan bu yana bu kadar büyük bir ölçekte görülmemiş, vahşi, desen ve renk doluydu. Önceki koleksiyonlara göre büyük bir gelişmeydi ve uzun süren yayınlanma zamanından dolayı beklenilen bir sonuçtu. Stardoll'un bir yıl arayla geri gelmiş olması Antidote markasını geliştirmesine ve kullanıcıları mutlu etmek için daha kaliteli kıyafetler tasarlamalarına olanak verdi.







Yedinci koleksiyon bir önceki koleksiyona kıyasla çok çabuk bir şekilde 21 Haziran 2012'de yayınlandı. Bu koleksiyon Las Vegas'tan esinlenerek birinci katın arka planını çöl alanları ve bir araba dahil olmak üzere ünlü Nevada tabelasını içeriyordu. Las Vegas'ın sıcak hava temasıyla bir araya gelmek için çoğu mayo ve büyük şapkalardan oluşan canlı renkler ve tasarımlar vardı. Bu koleksiyondaki özel parça olan Pink Water Dress sadece 100 adetti. Koleksiyonun üçüncü katında bulunuyordu ve şuanda bulunması zor bir parça.







Antidot'un sekizinci koleksiyonu 29 Ocak 2013'te yayınlandı ve dış mekan içeren retro bir temaya sahipti. Bu, animasyonlu iç mekan ögelerine sahip ilk koleksiyondu ve giyim eşyalarının ana renkleri olarak sıcak pembe, siyah ve beyaz teması vardı, koleksiyonun sadece üç parçası farklı bir renk olarak maviydi.







Dokuzuncu koleksiyon, 23 Mart 2013 tarihinde yine kısa bir süre sonra yayınlandı. Neon renklerle dolu olan bu koleksiyon, bugüne kadarki en canlı olan ve her katı farklı bir temaya sahip olan bir koleksiyondu. 







Antidote'un onuncu koleksiyonu 1 Ekim 2014'te yayınlandı ve Moschino'dan ilham alındı. Sınıfı ve moda tasarımı nedeniyle en iyi koleksiyonlardan biri olarak kabul edildi. Ayrıca bazı parçalar çok zarif ve şık bir tarza sahipti.





On birinci koleksiyon 13 Şubat 2015'te yayınlandı. Sevgililer Günü'ne yakın olmasından dolayı, koleksiyonun çoğu bu romantik günden esinlenildi ve çok sayıda kırmızı ve kalp şeklinde baskı içeriyordu. Koleksiyonun tamamı Christian Louboutin, Dolce & Gabbana, Valentino ve Burberry Prorsum gibi birçok moda tasarımcısından ilham alınarak oluşturuldu.




On ikinci Antidote koleksiyonu 21 Eylül 2015'te yayınlandı. Bu koleksiyonun adı 'POP'du ve yalnızca 20 farklı parça içerdiğinden dolayı "mini koleksiyon" olarak kabul edildi. Sınırlı çeşitliliği nedeniyle, bir atölyeden ziyade iki vitrin üzerinden sergilendi. Kıyafet parçalarının çoğu Moschino ve Libertine'den ilham alınarak oluşturulmuştu ve her biri yaklaşık 300 adet ile sınırlıydı. The Moto Maxi Dress ve Chained Mega Platforms 900 adet ile bir istisna oldular.




On üçüncü koleksiyon 1 Şubat 2016'da yayınlandı. Koleksiyonun tamamı büyük bir depo arka planında sergilendi ve kamuflaj teması içeriyordu. Fiyatlar 15 ile 150 Stardollar arasında değişmekte olup, her türlü kullanıcı için uygun maliyetteydi. Bir çok ürün sadece Süperstar'lara özelken Antidote Zincir Kolye sadece Royalty'lere özeldi. Bu koleksiyondaki tüm öğeler, özellikle Louis Vutton, Versace, Michael Kors ve Vivienne Westwoods İlkbahar 2016 koleksiyonunda modellenen, gerçek ürünlerin versiyonlarından ilham alınarak oluşturulmuştu. 




On dördüncü koleksiyon 20 Mayıs 2016'da yayınlandı. Koleksiyon, on üçüncü koleksiyona benzer olarak bazı denizcilik ve havacılık etkileriyle birlikte benzer bir depo temasına sahipti. Bu koleksiyon sadece Süperstar'lara değil tüm üyelere özel olarak yayınlandı. Doğal olarak bazı ürünler çok kısa sürede tükendi. Ürünlerden bazıları Michael Kors, Vaccarello, Givenchy ve Margiela gibi çeşitli tasarımcılardan ilham alınarak oluşturuldu. 







Antidote'un on beşinci koleksiyonu 23 Eylül 2016'da yayınlandı. Bu koleksiyon çok fazla modaya uygun ve daha önceki koleksiyonlarda yaygın olmayan bir moda anlayışına sahip kıyafetler içeriyordu. Marka, daha nötr tonlara karşılık daha az cesur desen ve renkler içeren ve daha çok LE'den ilham alan bir yönde ilerlemeye başladı.








Antidote'un on altıncı koleksiyonu 10 Aralık 2016'da yayınlandı. Son  koleksiyonlarla aynı nötr tonlara sahip, aynı zamanda neon sarı balıkçı yaka ve büyük turuncu palto gibi birkaç parlak öne çıkan parçaya sahipti. 400 parça olup ilk tükenen ürün The Tied Plaid Shirt oldu. Turuncu palto Acne Studios'tan ilham alınarak oluşturuldu. Fiyatlar 29sd - 95sd arasında değişiyordu.






Antidote'un on yedinci koleksiyonu 18 Şubat 2017'de yayınlandı. Koleksiyonun ismine "Capsule Collection" verildi. Koleksiyon genel olarak siyah renkte parçalar içeriyordu.  İlk kattaki soldaki mankenin üstündeki ceketin arka kısmı (bacakları arasında) normalde satın aldığınızda suitinize gelmesi gerekirken ne yazık ki bu koleksiyondaki bir hata yüzünden eksik kaldı. Bugün bile, hala mevcut değil. Fiyatlar, şu anda Antidote'un giysileri için genel bir fiyat noktası olan 26s - 92sd arasında değişiyordu.






Antidote'un on sekizinci koleksiyonu 26 Mayıs 2017'de yayınlandı. Yine birçok siyah parçaya sahipti, aynı zamanda sarı çiçekli elbise, pembe ceketler ve etekler ve büyük mavi bir çanta gibi daha renkli parçalar da içeriyordu. Fiyatlar 30sd - 105sd arasında değişiyordu.





On dokuzuncu Antidote koleksiyonu 3 Kasım 2017'de yayınlandı.Koleksiyon yayınlandıktan sonra bir çok parçası çok çabuk tükendi. Ayrıca bu koleksiyonda ilk defa ürün aldığınızda yanında hediye olarak Stardoll tarafından şeffaf çanta verildi. Fiyatları 42 ile 109 Stardollar arasındaydı.







Yirminci Antidote koleksiyonu 2 Mart 2018'de yayınlandı ve yalnızca bir kattan oluşuyordu. Bu koleksiyon ne yazık ki diğer koleksiyonlar kadar beğenilmedi. Fiyatlar 43sd - 100sd arasında değişiyordu.




Yirmi birinci Antidote koleksiyonu 25 Ağustos 2018'de yayınlandı. Bu koleksiyon bir önceki koleksiyonun başarısızlığını unutturdu ve kısa sürede ürünler tükenmeye başladı. Ürünler Monse, Y/Project, GCDS markalarından ilham alınarak oluşturuldu. Fiyatlar 15 sd ile 99sd arasında değişiyordu.







Yirmi ikinci Antidote koleksiyonu 25 Aralık 2018'de yayınlandı. Bu koleksiyon Antidote ve Moschino Tribute karışımı bir koleksiyon oldu ve tabiki de çok beğenilerek kısa sürede tükendi. Fiyatları 33 sd ile 100 sd arasında değişiyordu. Bu koleksiyon daha ne yazık ki Starbazaar'a gelmedi.





Antidote'un yirmi üçüncü koleksiyonu  5 Nisan 2019 yılında yayınlandı. Bu koleksiyonda bir önceki koleksiyon gibi büyük bir beğeni topladı ve hızlı bir şekilde tükendi. Bu koleksiyon Philipp Plein, LaQuan Smith, Christian Dior, Jacquemus ve Priscavera markalarından ilham alınarak oluşturuldu. Bu koleksiyonun ne zaman yayınlanacağı Instagram'daki geri sayım ile belli oldu.




Yirmi dördüncü Antidote koleksiyonu 21 Haziran 2019 yılında çok kısa bir aradan sonra yayınlandı. Her ne kadar çoğu kişi bu koleksiyonu beğenmediğini söylese de bu koleksiyonda da bir çok parça kısa zamanda tükendi.  Koleksiyon Fenty, Jacquemus ve  Natasha Zinko markalarından ilham alınarak oluşturuldu. Fiyatları 18 sd ile 105 sd arasındaydı.









Umarım bu Antidote serisini sevmişsinizdir. Son iki koleksiyon blogumuzda paylaşılmıştı, isterseniz onların yazılarına buradan gidebilirsiniz. Sizin en sevdiğiniz koleksiyon hangisi oldu? 







Yorumlar

  1. Eline, emeğine sağlık. Müthiş bir yazı olmuş, çok büyük keyifle okudum ♡

    Antidote 2010ların başlarında her yerde gördüğümüz renk cümbüşlerini tamamen yansıtan bir markaydı ve ben o zamanlarda pek sevmiyordum ürünlerini. Ama burada da gördüğümüz gibi yıllar içerisinde iyice artan görüntü kalitesiyle beraber inanılmaz gelişti, şu an oyunda en çok beklenen ve sevilen markalardan biri zaten. Son koleksiyonu saatlerce bekleyişimizi ve dakikalar içinde tükenen ürünleri unutamayacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim.♡ Bencede ilk yıllarına göre şuan da çok kaliteli ve herkesin dört gözle beklediği bir marka olmayı başardı. Umarım ileride de aynı şekilde devam eder. :D

      Sil
  2. Ben en cok 6-19-23 ve 24. koleksiyonu cok sevdim.. Cok guzel parcalar var.. Eski kolkasiyonlarin arka planlarini daha cok sevdim.. Eskilerden en sevdigim karnaval tarzi olandi.. son koleksiyolar eskilere gore cok daha basarili..

    Yazi cok guzel olmus gercektende.. Buyuk emek yatiyor bu yazida.. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oyunu uzun zamandır oynuyor olsamda bu koleksiyonların neredeyse hepsini kaçırdım sanırım en çok buna üzülüyorum. :) Beğenemene çok sevindim canım, teşekkür ederim. ^^

      Sil
  3. Teşekkürler bu güzel yazı için ❤️ Antidote favori markalarımdan ve 22. Koleksiyonu kaçırdığımda çok üzülmüştüm. 21. Koleksiyonu da çok beğeniyorum pantalonlar ve etek harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. :) Bende 22. Koleksiyonu kaçırdığım için çok üzülüyorum umarım kısa zamanda Starbazaar'a gelir ve alabiliriz. :D

      Sil
  4. 15-16-18-19 ve 24 en sevdiğim koleksiyon oldu unutmadan yazayım dedim :D Strike a Pose u da okudum ve harika yazılar gerçekten çok beğendim ♥

    YanıtlaSil

Yorum Gönder