Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: Play & Earn Bebekleri

Stardoll Fantasy
Herkese merhaba!
Bu hafta Stardoll Tarihi serisinde Stardoll'da Starcoins para biriminin olmadığı yıllara dönüyoruz. Önceki Stardoll Tarihi yazılarına gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Stylish on Stardoll
  Play & Earn yani Oyna ve Kazan, ilk başta hepimizin bildiği Mini Oyunlar bölümündeki oyunlardan oynayınca 1 Stardollar kazanılan bir sistemdi. Sonra bu, günde 5 kere oyun oynayınca 5 Stardollar kazanılacak şekilde değiştirildi. 2009 yılında başlayan bu sistemle oyuncular günlük maksimum 5 Stardollarlarını harcayabiliyorlardı. Oyundaki ürünlerin çok daha ucuz olduğunu ve tek para biriminin Stardollar olduğunu da göz önünde bulundurursak Play & Earn, oyuncular için eğlenceli ve oldukça işe yarar bir sistemdi. Oyunlar da sık sık güncelleniyor ve yenileri getiriliyordu.
 
Underneath Stardoll
Daha sonra 2010 yılında üyelere bu mesaj gönderildi ve oyun oynayarak Stardollar kazanmak yerine belli görevler yaparak Stardollar kazanma sistemine geçildi. Bunu bugünkü Günlük Görevlerin eski bir versiyonuna benzetebiliriz.

1 gün içerisinde doll oylamak, albüm oylamak, sahne oylamak, En İyi Tasarım Yarışmasında oy vermek ve Catwalk Yarışmasında oy vermek olan görevleri yapınca her görev için 1 Stardollar olmak üzere toplamda 5 Stardollar kazanılıyordu. Bu Stardollarlar toplam 24 saat boyunca geçerliydi, tam da bu yüzden o zamanlarda fiyatları 1-5 Stardollar arasında değişen Basics mağazası kuruldu. Yani Basics, kullanıcıların sınırlı süre için geçerli bu Stardollarlarını harcayabilecekleri bir mağaza olması amacıyla açıldı.

1 buçuk yıl kadar süren bu sistemle ayda 70 Stardollar'a varan miktarda Stardollar kazanılıyordu. Ancak 1 günde kazandığınız 5 Stardollardan sadece 1 Stardolları tutabiliyordunuz, diğerlerinin süresi doluyordu, yani aslında 1 ayda 14 Stardollar kazanmış oluyordunuz.

Her ay tüm görevleri yapan kullanıcılara yukarıda resmini gördüğünüz Play & Earn oyuncak bebeklerden bir tanesi ve oyuncak bebek evi hediye ediliyordu. Bu süreçte toplam 14 oyuncak bebek hediye edildi ve şu anda bunların hepsi oyunda çok değerli ürünler. Özellikle hepsine sahip olan kullanıcılar ya çok yüksek fiyatlara satıyorlar ya da koleksiyonlarını elden çıkarmayı tercih etmiyorlar. Çok sevilen bu bebekleri satışta bulmak neredeyse imkansız.

Play & Earn sistemi ve hediye edilen oyuncak bebekler Starcoins'in gelişiyle tamamen kaldırıldı. Artık geçmiş yıllarda Stardollar kazandıran pek çok uygulama yayından kaldırılmış olduğu için Superstar değilseniz oyunda Stardollar kazanmak çok daha zor.

Siz bu uygulamayı hatırlıyor musunuz? Bebeklerden herhangi birine sahip misiniz? Bizimle paylaşmayı unutmayın! Haftaya cumartesi 11.00'da bambaşka bir Stardoll Tarihi konusunda buluşmak dileğiyle! :)

Yorumlar

  1. 7 tane varmış bende:) bu kadar önemli olduğunu bilmiyodum çok aydınlatıcı bir yazıydı teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. hic boyle bir sey oldugunu bilmiyodum.. onceki hesabimi zaten 2013'te acmistim. onunla bile bu bebekleri elde edemezmisim. :D dedigin gibi sd kazanmak ss yada ry olmayanlar icin cok zor. ama eski sistemde sc olmadigi icin sd kazanmak kolaymis.

    tesekkurler yazi icin. cok guzel ve basarili olmus yine ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için *-*

      Sil
  3. Çok bilgilendirici olmuş teşekkürler❤️Ben oyun oynayarak günde 5 sd kazanılan dönemi hatırlıyorum ama bebekleri hatırlamıyorum, o sıralar bırakmışım herhalde oyunu😂

    YanıtlaSil

Yorum Gönder