Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: Miss Stardoll World Part 2

Herkese merhaba!
Stardoll Tarihi dosyamızda bu hafta da Miss Stardoll World'ü incelemeye devam ediyoruz. Yarışmanın ilk 3 yılından bahsettiğimiz ilk parta gitmek için tıklayın. Şimdi sırada 2013-2015 yılları var.

 Miss Stardoll World 2013:

solda nikol_n, ortada SweetSkyangel, sağda izabelach
2013 yılına geldiğimizde kazanan Hollanda'dan SweetSkyangel oldu. Onu 2.'likle nikol_n ve 3.'lükle izabelach izledi. Bu senenin diğer yıllardan en büyük farkı 2. ve 3.'lerin de ödüllerinin açıklanması oldu.

1.'ye MSW tacı, MSW kuşağı, 2 yıllık Superstar üyelik, Royalty statüsü, 2000 Stardollar, 2000 Starcoins, iPad Mini, özel bir Stardoll makyaj ve kitap ödül kutusu ve kendine ait bir dress-up doll hediye edildi.

2.'nin ödülleri ise MSW tacı, MSW kuşağı, 6 aylık Superstar üyelik, Royalty statüsü, 1000 Stardollar, 1000 Starcoins, özel bir Stardoll makyaj ve kitap ödül kutusu ve kendine ait bir dress-up doll'dan oluşuyordu. 3. olan üye de MSW tacı, MSW kuşağı, 3 aylık Superstar üyelik, Royalty statüsü, 500 Stardollar, 500 Starcoins, özel bir Stardoll makyaj ve kitap ödül kutusu ve kendine ait bir dress-up doll kazandı.

2013 yılının 1.'si SweetSkyangel artık oyunu oynamadığı için hesabı kapanmış, bu yüzden ona link veremiyorum.

Miss Stardoll World 2014:
solda Memoo-wa, ortada FlorGatalinda10, sağda PuppySasha34
2014 yılı Miss Stardoll World'ün en olaylı yılıydı. Her zaman olduğu gibi tüm üyeler için suit oylamasıyla başlayan oy sistemi değişmiş olmasına rağmen Stardoll kullanıcıları yarı finale kadar bu konuda bilgilendirmedi. Aslında oylama sistemi yarı finale sadece en çok oy alan ülkelerdeki kullanıcıların çıkabilmesi olarak hiçbir bilgi verilmeden değiştirilmişti. Bu da az kullanıcısı olan ülkeler için çok büyük bir haksızlık oluşturdu. Binlerce doll Stardoll'u "Madem benim ülkem yarışmayacaktı, neden bu kadar zamandır boşuna oy topladım?" tarzı mesajlarla her yerden eleştiri bombardımanına tutunca açıklamaları "İlk round'un oylaması sayılırken en çok oy alan 30 ülke belli olduğu için hangi ülkelerin yarışa gireceğini tahmin etmek imkansız olurdu." dan öteye gidemedi. Bu sene gelen büyük eleştirilerden sonra sistem eski haline geri getirildi.

2014 yılının kazananı Brezilyalı FlorGatalinda10 oldu. 2. Memoo-wa ve 3.'sü de Türkiye'den çok sevilen bir üye olan PuppySasha34'tü. 2. ve 3.'nün 1.'den çok daha iyi dolllar olması bu senenin diğer bir eleştiri konusuydu. Sonuç olarak 2014 yılı MSW'nin en kötü geçen yılıydı diyebiliriz. Ancak elbette ödüller bu durumdan nasibini almadı :)

 FlorGatalinda10 MSW tacı, MSW kuşağı, 2 yıllık Superstar üyelik, Royalty statüsü, Royalty kıyafetleri, 2000 Stardollar, 2000 Starcoins, özel bir dolap dolusu kıyafet, Mawi marka kristal yaprak kolye, Mawi marka clutch çanta ve kendine özel bir dress-up doll ile ödüllendirildi.

2. olan Memoo-wa'ya ise MSW tacı, MSW kuşağı, 6 aylık Superstar üyelik, Royalty statüsü, Royalty kıyafetleri, 1000 Stardollar, 1000 Starcoins ve Mawi marka kristal bileklik hediye edildi. Hepimizin yakından tanıdığı Azra yani PuppySasha34 ise MSW tacı, MSW kuşağı, 3 aylık Superstar üyelik, Royalty statüsü, Royalty kıyafetleri, 500 Stardollar, 500 Starcoins ve Mawi marka kristal yüzük ile ödüllendirildi.

2014'ün kraliçesi hala aktif bir şekilde oyunda yer alıyor. Suitine gitmek için tıklayın.

Miss Stardoll World 2015:

solda karmavi, ortada cobrarae9, sağda busecem06
Epey tartışmalı geçen 2014 yılından sonra 2015'te eski oylama sistemine dönüldü ve her ülkenin aday çıkarmasına tekrar olanak sağlandı. Ayrıca hem finale hem yarı finale çıkan herkese ödül verileceği açıklandı.

Oldukça çekişmeli geçen bir mücadeleden sonra Yunan üye cobrarae9 2015'in kraliçesi ilan edildi. Türk bir üye olan karmavi o zamanlarda çok yeni bir üye olmasına rağmen yaptığı tasarımlarla 2015'in en çok konuşulan üyelerinden biri olup MSW 2.'liğini de başarıları arasına kattı. Kısa zaman önce bu linkten okuyabileceğiniz röportajı yaptığımız, uzun süre Crew üyeliği yapan busecem06'nın adını bu yarışmadaki 3.'lüğünden sonra iyice duymaya başladık.

cobrare9'a ödül olarak MSW tacı, MSW kuşağı, kendine özel bir MSW elbisesi, MSW pelerini, 1 yıllık Superstar üyelik, Royalty statüsü ve 2000 Stardollar verildi.

2. olan karmavi'ye MSW tacı, MSW kuşağı, kendine özel bir MSW elbisesi, MSW pelerini, 6 aylık Superstar üyelik, Royalty statüsü ve 1000 Stardollar hediye edildi. busecem06 ise MSW tacı, MSW kuşağı, kendine özel bir MSW elbisesi, MSW pelerini, 3 aylık Superstar üyelik, Royalty statüsü ve 500 Stardollar ile ödüllendirildi.

Ayrıca finale kalan 30 kişiye MSW finalist kuşağı, MSW finalist başarısı, 500 Stardollar ve 500 Starcoins hediye edildi. Yarı finalistler ise MSW yarı finalist kuşağı, MSW yarı finalist başarısı ve 300 Stardollar ile ödüllendirildi.

2015'in kraliçesi çok aktif olmasa da hesabı hala duruyor. Ziyaret etmek için tıklayın.

 Sizce bu yıllarda en iyi ödülleri kimler kazanmış? Favorileriniz ya da hak etmediğini düşündükleriniz var mı? Yorumlarda buluşalım! Haftaya cumartesi saat 11.00'da MSW Tarihi'nin son partı sizlerle!

Yorumlar

  1. 🐰 Stardoll, 2014'te tum herkesi sinirlendirmis.. Eger karsi cikmasalardi o sistemi devam dahi ettirebilirlerdi :/ 🐰

    Ama sunu soyleyeyim 2015 yilinin dereceye giren doll'lari cok guzelmis. Karmavi ve Buse Abla yakiyo ortaligi 🐰 yari final ve finale kalanlara bu kadar cok sd verdiklerini bilmiyordum.. Diger seriyi cok merak ediyorum 🐰 Tesekkurler.. 🐰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar insan emek ve para harcadıktan sonra karşı çıkmamaları elde değildi :/

      2015 benim de favori yıllarımdan biri, hepsi harika görünüyor. Karmavi'nin kazanmamış olması içimde ukte kaldı :D Güzel yorumun için teşekkür ederim, haftaya son kez MSW yayınlanıyor. Ondan sonra farklı bir Stardoll Tarihi konusuyla devam ediyoruz :)

      Sil

Yorum Gönder