Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: Miss Stardoll World Part 1

Yepyeni bir ayın ilk gününden ve yaz mevsiminden herkese merhaba!
Stardoll Tarihi dosyasının Migliukee Skandalı yazısına gösterdiğiniz ilgi ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sırada hepimizin yakından tanıdığı Miss Stardoll World var.

Miss Stardoll World, bu sene 9.'su düzenlenecek olan Stardoll'un en büyük yarışması. Önce suitlerde yapılan oylamada en çok oy olanların yarı finale, sonra da finale çıktığı yarışmada ilk 3'e giren kullanıcılar ödüllendiriliyor. Stardoll içinde yer alan en büyük yarışma olduğu için oyunun en canlı olduğu zamanlar MSW ayına tekabül ediyor. Binlerce doll sürekli olarak oy istediği için spam mesaj dozajını en üst seviyeye çıkartıyor. Bu sebeplerden kiminin çok sevdiği, kimininse nefret ettiği MSW dönemlerini geçmişten günümüze gelin hep beraber hatırlayalım.

Miss Stardoll World 2010:

Stardoll Secrets
2010 yılında yarışma ilk defa düzenlendiğinde şimdiki ihtişamından çok uzaktı. Yarışma sadece çok sayıda kullanıcısı olan ülkelere açıktı ve 2.'si ya da 3.'sü açıklanmıyordu. 

Uzun süren bir oylama sürecinden sonra Perilice2 isimli Türk kullanıcı ilk MSW olma şansına erişti. Bu unvana ilk olarak bir Türk'ün layık görülmesi Türk kullanıcılarda çok büyük bir sevinç ve gururla karşılandı. Perilice2 zarif ve şık kombinleriyle çok uzun süre oyunun en sevilen üyelerinden oldu. Ne yazık ki oyunu bıraktığı için hesabı artık yok. Ama Perilice2 o kadar seviliyordu ki onu hatırlayan Türk kullanıcılar ona sosyal medya üzerinden hala bu konuda yazmaya devam ediyor :)

Perilice2 başarısının ödülü olarak MSW tacı, MSW kuşağı, 1 yıllık Superstar üyelik, 1000 Stardollar ve kendine ait bir dress-up doll kazandı.

Hesabı şu an aktif değil ancak dress-up doll'una gitmek isterseniz tıklayın.

Miss Stardoll World 2011:

solda XFashion-LoverX, ortada ceren.gk, sağda LSDLUCIANA
MSW'ye ilk senesinde gösterilen büyük ilgiden sonra yarışmanın hem reklamları hem de ödülleri epey artırıldı. Tüm ülkelerin yarışabilmesine fırsat verildi. Bu da 2011 yılını oldukça çekişmeli geçen bir yarışa ev sahipliği yapmış bir yıl haline getirdi. Ancak tüm bunlara rağmen ceren.gk'nın kazanması kimse için şaşırtıcı değildi. Yarışmayı 2. senesinde de bir Türk üyenin kazanması Türk üyeler için çok büyük bir sevinç ve gurur kaynağı olsa da bu diğer ülkelerden üyelerin çok da hoşuna giden bir durum olmadı. Bu sene ilk defa 2. ve 3. olan üyeler de duyuruldu. 2. XFashion-LoverX, 3. ise LSDLUCIANA idi.

ceren.gk başarısı karşısında MSW tacı, MSW kuşağı, 1 yıllık Superstar üyelik, 1000 Stardollar, 2000 Starcoins, kendine özel kıyafetler, Starbloggerlık davetiyesi, iPod ve kendine özel bir dress-up doll kazandı.

ceren.gk özellikle bu başarısından sonra Stardoll'un Türk kullanıcılar için en efsanevi üyesi olma statüsüne de erişti. Büyük kıyafet koleksiyonları, Starblog yazıları, Facebook sayfası, klübü, suiti, her gün aralarına yenilerini eklediği ödülleriyle ceren.gk her yerdeydi. Oyun içinde o kadar popülerdi ki bir üyeyi ziyaret edip yorum bırakırsa o üye bunu bir başarı olarak görüyordu. ceren.gk bu popülaritesini oyunu bırakana kadar hiç yitirmedi. Geçtiğimiz senelerde oyunda birçok hesabı olan bir kullanıcıya hesabını satarak oyunu bıraktı. Şu an hesabın ziyaretçi defteri eski kullanıcıların geçmişlerini andıkları çok tatlı bir ortama dönüşmüş durumda.

Her ne kadar artık hesabın sahibi bir başkası da olsa ceren.gk'nın ödüllerle dolu suitine gitmek isterseniz buraya, dress-up doll'unu görmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Miss Stardoll World 2012:

solda rojda32, ortada Ashleesoul, sağda Kusja
2012 yılı önceki 2 yıldan çok daha çekişmeli geçti. Dolların inanılmaz yaratıcılıklarını ortaya çıkartan yeni Stardesign Hair, pek çok farklı tasarımcıyı ortaya çıkarttı. Ancak o zamanlarda Stardoll'un listesinde en fazla kişi olan üyesi Suudi Arabistan'dan Ashleesoul, en çok da bu avantajıyla yetenekli tasarımcıların önüne geçti. Bu da pek çok insanın sonuçtan memnun olmamasına ve haksızlık olduğunu düşünmesine sebep oldu.

2. olan rojda32 ve 3. olan Kusja'nın ödülleri açıklanmasa da Ashleesoul'ün ödülleri oldukça göz kamaştırıcı. Ashleesoul'e MSW tacı, MSW kuşağı ve kendi resmi olan bir poster hem suitine hem de kendi ev adresine gönderildi. Bunun dışında 3 yıllık Superstar üyelik, Royalty statüsü, 2000 Stardollar ve kendine ait bir dress-up doll'un da sahibi oldu.

Ashleesoul hala oyunda yer alıyor. Suitine gitmek için buraya, dress-up doll'una gitmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Sizce en güzel hediyeler kimlere verilmiş? O zamanları hatırlıyor musunuz, sizce hak etmeyenler veya hakkı yenenler olmuş muydu? Yorumlarda buluşalım. 3 hafta boyunca cumartesi günleri saat 11.00'da MSW tarihini blogumuzdan okuyabilirsiniz.  ♡

Yorumlar

  1. 2 sene ust uste kazanmak digerlerini cidden sinirlendirmistir :D :D ilk sene odul azmis.. simdiye bakinca kat kat fark var aslinda 🐰 Bu daha iyi :D Bu sene bende denemek isterim.. En azindan yari final'e kalmak fena olmazdi. :D Bu arada msw ayi ne zaman? bir fikriniz var mi? 🐰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde eylül civarında başlıyor ancak 2018 yılında ekim ayında başladı. Bu sene de yine ekime doğru başlamasını bekliyorum :) Şimdiden bol şans, o zaman gelince burada birbirimizi destekleriz inşallah

      Sil
  2. I'm not big fan of this contest now. I think it's not worth. People spend THOUSANDS Stardollars on spam and only one person will win... and prize is ridiculous.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha :D yes.. you're right. But, I think there is no need to spend stardollars on spam. I did not spend any time for the trophies that I have received.
      Maybe I could be in the semi finals or finals without spending again. :D :D ohh i'm not sure about my wrote 🐰 :D :D but you're right ^-^

      Sil

Yorum Gönder