Ana içeriğe atla

Callie's Picks: Marie Curie


Herkese merhaba!

Bugün Callie's Picks'in Marie Curie adındaki 113. koleksiyonu Starplaza'ya geldi. Bir kez daha Callie's Picks'te ikonik bir kadının dressing-up doll versiyonunu ve gardrobunu görüyoruz.

Marie Curie 7 Kasım 1867'de dünyaya gelen Polonya asıllı bir kimyager ve fizikçi. Nobel Ödülü alan ilk kadın olduğu gibi iki farklı alanda Nobel Ödülü alan ilk kişi de kendisidir. Kendisi gibi bir bilim insanı olan Pierre Curie ile evlenen Marie Curie, radyoaktivite üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilinir. Bu konudaki çalışmalarından ötürü radyoaktivitenin birimine curie denmektedir. 

Marie Curie, 4 Temmuz 1934 tarihinde sonradan vatandaşlığına geçtiği Fransa'da aşırı dozda radyasyona maruz kalmasına bağlı oluşan kan kanseri sebebiyle hayatını kaybetti. Bilim için ölen kadın olarak anılan Curie'nin eşiyle beraber mezarı Fransa'nın ulusal anıt mezarında yer alıyor. Kendisi başarılarından dolayı buna layık görülen ilk kadın olma özelliğini de taşımakta.

Stardoll'un Marie Curie anısına hazırladığı suiti görmek ve biyografisini okumak için tıklayın.



2 kat olarak gelen koleksiyonda ürünler 5-35 Stardollar arasında değişiyor. 4 tane Starcoins ürün var. Marie Curie'nin pal doll'u haricinde dekor ürünü yok. Kıyafetler Marie Curie'nin doll'una uygun hazırlandığı için içlerinde bizim dolllarımıza uymayanlar bulunuyor.


Callie her zaman olduğu gibi yine koleksiyonu yayınlarken bir not bıraktı.

"Merhaba, bebekler!
Stardoll'da bizim hayran kaldığımız bir diğer kadın BTMM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) kahramanlarından biri Marie Curie!

Radyoaktivite hakkında çalışmalarıyla ünlenen Marie Nobel Ödülü'nü kazanan ilk kadın ve onu iki kez kazanan tek kadın, ve 2 farklı bilimsel alandaki araştırmalarıyla kazanan tek insan! O, diğer bilim insanları kolayca üstünde çalışabilsin ve kendisiyle eşinin başlattığı çalışmaları devam ettirebilsin diye çığır açan çalışmalarının patentini almadı.

Başardığı ve dünyaya verdiği her şeye saygı duyuyoruz. Umarım olağanüstü Marie Curie'ye adanan bu Callie's Picks koleksiyonunda hoşunuza giden bir şey bulursunuz!

Keyfini çıkarın!
Öpücükler, Callie"

Stardoll'un böyle önemli insanlara kullanıcıları arasında farkındalık kazandırması çok hoş. Ancak yine de ben bu tarz koleksiyonlardan sıkılmaya başladım, Callie bu konuda biraz daha çeşitliliğe gitmeli diye düşünüyorum. Böyle giderse Callie's Picks 18. ve 19. yüzyıl stilini yansıtan bir mağaza olarak anılmaya başlayacak. Ayrıca diğer dressing-up doll koleksiyonlarında daha ilgi çekici parçalar seçiliyordu, ben bu koleksiyonu hiç sevemedim. Ayrıca Tribute sezonunda Tribute temalı bir Callie's Picks görememek oldukça saçma oldu.

Siz ne düşünüyorsunuz? Bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

  1. Guzel bir sey yapiyor callie tabikide :) Ama arada bir bu koleksiyonlardan cikip eski tarzina donse keske. :D :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder