Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: Strike a Pose





Herkese Merhabalar! 
Geçen haftaki Antidote koleksiyonun tarihi hoşunuza gittiği için ve Özlem tatilde olduğu için sizlerle yeni bir koleksiyonun tarihini inceliyor olacağız. :)
Bu koleksiyon başlıkta da göründüğü gibi Strike a Pose!
Benim için Antidote'e göre birazcık daha zorlayıcı bir koleksiyon oldu. Bazı resimleri bulmak zordu umarım atladığım bir koleksiyon olmamıştır ve hoşunuza giden bir yazı olur.


İlk koleksiyon 24 Şubat 2014'te yayınlandı. Yayınlanmadan önce Stardoll, Snapchat hikayelerinde bir fragman yayınladı, tüm Superstar üyelerine özel VIP erişimli Starplaza'daki yepyeni bir mağaza geleceğine dair uyarıda bulundu, ardından herkes ertesi gün yeni koleksiyonu görmek için giriş yaptı. Bu koleksiyon, nötr renklerde genel pozlar içeriyordu; el sallama, öpücük yollama, bele konulmuş kollar ve selfie çekme gibi pozlar. Bu koleksiyonda en çok aranan ürün New Yorker Blazer Denimdi  ve ilk tükenen ürün oldu.




İlk koleksiyonun büyük başarısı nedeniyle, Strike a Pose'un ikinci koleksiyonu, 5 Eylül 2014'te 7 ay sonra yayınlandı. Bu, erkek giyimine sahip ilk koleksiyon ve ilk pozdu. Bu sonbahar ve sokak stili temalı koleksiyon inanılmaz derecede hızlı tükendi. Birçok farklı paltoya sahipti ve tutma torbalar, hayvanlar ve model pozlar gibi pozları da bulunuyordu.





Strike a Pose'un üçüncü koleksiyonu 16 Ocak 2015'te yayınlandı. Bu kış temalı koleksiyonda bir çift el tutuşması, kalın örgüler, kalın paltolar ve sıcak içecekler yer alıyordu. Starplaza'nın kataloğunda gizemli bir Strike a Pose kot çifti görülmüş, ancak mağazanın kendisinde gösterilmemişti.





Dördüncü Strike a Pose koleksiyonu 8 Mayıs 2015'te yayınlandı. Koleksiyon, elbise tasarımcıları ve ünlü filmlerden esinlenilen pozlarla pist şıklığı olarak tanımlandı. Her poz, Zuhair Murad, Elie Saab, Maison Martin Margiela, Jean Paul Gaultier, Alexandre Vauthier, Audrey Hepburn ve diğer tasarımcılardan ilham alınarak oluşturuldu. İç mekan Metropolitan Sanat Müzesi'nden esinlenilmişti.





Strike a Pose'un beşinci koleksiyonunda, elbiseler, büyük güneş şapkaları ve dalgalı saçlarla dolu güzel bir bahar teması vardı. Bu koleksiyon 31 Temmuz 2015'te yayınlandı. Üç farklı renk tonunda, farklı ten rengine sahip ilk koleksiyondu: açık, orta ve koyu. Bunun nedeni Stardoll içindeki tüm farklı ten tonlarına hitap etmekti ve önceki koleksiyonlarda kullanılan gri ve siyah kollarda bir iyileşme oldu. Bu kadar büyük bir koleksiyon nedeniyle, parçaların çoğu son derece sınırlıydı, bazıları için yalnızca 300 adet mevcuttu. Fiyatlar 80 ile 130 Stardollar arasında değişiyordu. 
Ertesi gün, 1 Ağustos 2015'te Stardoll, çok çabuk tükendikleri için tüm açık ten tonlarında pozların stokları yenilendi. Her bir parçadan 400 adet vardı, bu şekilde parçaları kaçıran kullanıcıların bu ürünleri alabilme şansları oldu. Ögelerin kendileri orijinal koleksiyona göre farklı kimlik numaralarına sahiptir ve başlıkta 'yeniden stok' olarak da yeniden adlandırılmıştır.







Strike a Pose'un altıncı koleksiyonu 4 Aralık 2015'te yayınlandı. Bu, kar, kış ve Noel'den esinlenen bir tatil sürümüydü ve hediyeler tutma, Noel ışıklarını asılı tutma, hediyeleri açma ve daha fazla model pozu gibi birçok Noel temalı poz bulunduruyordu . Bu koleksiyon ayrıca bir tane daha oturarak poz verme içeriyordu fakat hiçbir erkek parçası içermiyordu. Ögelerden ikisi, grafikleriyle ilgili bazı sorunlar nedeniyle yayınlandığı sırada değiştirildi. Tıpkı beşinci koleksiyon gibi, her bir parçanın kendi ten tonu vardı (açık, orta ve koyu). Parçaların çoğu son derece sınırlıydı ve her birinden 200 adet bulunuyordu. Fiyatlar 15 ile 145 Stardollar arasında değişiyordu. Yoga Leg Pose Medium'un 450 Stardollar'a ayarlandığı ilk sürüm sırasında bir karışıklık meydana gelirken, tasarımındaki diğer ten tonları sadece 95 Stardollardı. Bunun düzelmesi bir kaç saat sürdü.








Strike a Pose'un yedinci koleksiyonu, 2 Nisan 2016'da eski koleksiyondan birkaç ay sonra yayınlandı. Bu, güneşli bir sokak şıklığı stiline sahip bir Bahar sürümüydü. Pozlar, bir fincan kahve, bir avuç dolusu alışveriş çantası ve gül, fotoğrafçılık pozu ve hatta "köpeğinizi gösterme" pozu olan bir tişört arasında değişiyordu. "Sadece Biraz Alışveriş Yapıyorum" pozu, koleksiyonun satışından yalnızca bir saat sonra, tükenen ilk ürün oldu. Tıpkı beşinci ve altı koleksiyonlarda olduğu gibi, her bir parçanın kendi ten tonu vardı (açık, orta ve koyu). Fiyatlar 27 Stardollar ile 126 arasında değişiyordu.






Sekizinci Strike a Pose koleksiyonu 18 Haziran 2016'da yayınlandı. Bu, yaz için tam zamanında çıkarılan ve uzun elbiseler ve gömlekler içeren bir koleksiyondu. Bir köpek veya kedi tutmak, güneş gözlüklerini ayarlamak, bir telefonu tutmak ve el ele tutuşmak gibi çeşitli pozlar bulunduruyordu. Bu sürümdeki pozlar, önceki koleksiyonlardan gelen pozlar kadar etkileyici değildi, çünkü ne kadar  çeşitli olsada koleksiyon pozdan çok, farklı kıyafetlerden oluşuyordu. Her poz (her zamanki gibi) üç farklı ten tonunda (açık, orta ve koyu) geldi.







Dokuzuncu Strike a Pose koleksiyonu 9 Eylül 2016'da yayınlandı. Sonbahar için güzel bir koleksiyon oldu. Koleksiyon erkekler için ne yazık ki çok çeşitli olmasada en azından onlar için bir parça bulunuyordu. Diğer parçalar ise uzun ceketler, elbiseler ve kolları birleştirmiş pozlar içeriyordu. Bu koleksiyonun son katında çanta için yanlışlık yapılıp fiyatına 450 sd yazıldı fakat daha sonra yeniden düzeltildi.








Onuncu Strike a Pose koleksiyonu 23 Aralık 2016 yılında yayınlandı. Bu koleksiyonun teması ve arka planı yılbaşına özeldi. 3 katlı olmasına rağmen koleksiyonda sadece 6 adet poz vardı, diğer katlarda aynı pozların farklı tonları bulunuyordu. Koleksiyon çok fazla sevilen bir koleksiyon olmadı.







On birinci koleksiyon 13 Nisan 2017'de uzun bir sürenin ardından yayınlandı. Bu koleksiyonda da bir önceki koleksiyon gibi 6 adet poz bulunuyordu ve 2 katlıydı. Bu koleksiyonda bir değişikliğe gidilerek ten rengine göre ürün almak için her katta farklı ten rengi koymak yerine pozların yanına farklı renklerde artılar eklenerek oradan alınması sağlandı. Ne yazık ki belli ürünler tükensede ilk katta ki ürünlerin üstünde 1 ay geçmiş olmasına rağmen tükenmedi.






On ikinci Strike a Pose koleksiyonu 15 Aralık 2017 yayınlandı. Tema yılbaşı teması olup geçen sene yılbaşı temasında kullanılan aynı arka plan bu koleksiyonda da kullanıldı. 5 pozdan oluşan bu küçük koleksiyonda erkekler için hiç ürün bulunmuyordu. Çok sevilen bir koleksiyon olmadı.






On üçüncü Strike a Pose koleksiyonu 9 Kasım 2018 yılında yaklaşık 1 yıl sonra yayınlandı. Koleksiyonun teması kış ayı olup çeşitli pozlar içeriyordu. Ayrıca diğer koleksiyonlara nazaran bazı küçük parçalar içerip kendi pozlarımızı yaratmanız için bizlere fırsat verildi. Uzun bir aradan sonra sonunda 2 adet kombinle erkekler içinde parçalar koleksiyona eklenmiş oldu. Bir önceki koleksiyona göre bu koleksiyon sevilen bir koleksiyon olup bazı parçaları çok çabuk tükendi.






On dördüncü koleksiyon 14 Haziran 2019 tarihinde son koleksiyondan 9 ay sonra yayınlandı. Yine yeni koleksiyonun gelmesi uzun sürdü fakat son koleksiyon kadar bizleri mutlu etmedi. Bu koleksiyonda erkekler için bir adet kombin eklenmiş ve toplamda 7 poz içeriyordu. İlk 2 poz üstünden 1 ay geçmesine rağmen ne yazık ki daha tükenmedi. 






Umarım bu Strike a Pose serisini sevmişsinizdir. Bundan önceki Stardoll Tarihi yazılarını okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterli. Sizin en sevdiğiniz koleksiyon hangisi oldu? Bu şekilde uzun yazılar hoşunuza gidiyor mu? Aşağıda fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. :)


Yorumlar

  1. Cok guzel bir yazi daha olmus. Emegine saglik.🐰🐰

    Acikcasi ben ilk zamanlarda yayinlanan koleksiyonlari daha cok sevdim. Hatta strike pose'in son koleksiyonu icin hazirladiginiz yazida kis temali olani daha cok sevdigimi soylemistim. Son koleksiyonda sadece arka planin hosume gitti yine. Koleksiyonlardan en guzelleri 2-5-6 ve 13'tu bence.. 🐰🐰

    YanıtlaSil
  2. Yine çok güzel bir yazı.. Benim en beğendiğim değilde en çok sahip olmak istediğim ürünler 7. serideydi köpekli olsun telefonlu olsun en çok almak istediğim ürünlerden hepsi :D Keşke alabilseydim ama o zamanlar ailemin o oyunu oynadığımdan haberi bile yoktu :D Bir de oyuna para yatırmak falan hayaldi benim için :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder