Ana içeriğe atla

YORUM: Chanel Tribute

Herkese merhaba!
2019 Tribute sezonunun 3. mağazası olan Chanel Tribute, 2 hafta önce Starplaza'da yerini aldı. Koleksiyon, bu yıl 85 yaşında kaybettiğimiz ikonik isim Karl Lagerfeld yaşarken yapılmış ve onun kreatif direktörlük imzasını taşıyan son defileden görünümleri Stardoll'a taşıyor. 


Benim aldıklarım
Tüvit ceketler, pastel renkler, şıklığını sadeliğinden alan görünümler... Bu mağazanın sadece spoilerlarını görmek bile beni ne kadar heyecanlandırmıştı anlatamam. Çünkü Chanel'in ilk çizgisinden kopmadan günümüze uyarlanan kendine has bir stili var ve bunu her parçada hissedebiliyorsunuz. Bu stil bazılarına sıkıcı geliyor, bunun da koleksiyonun aldığı kötü yorumların sebebi olduğunu düşünüyorum. Tam da ilkbahar-yaz sezonunu yansıtan pastel renkler baskın gelse de öne çıkan ürünlerin bunlar olmaması da bunun en büyük göstergesi.

Chanel Inspired Blazer Dress ve Chanel Inspired Vest
Chanel'e ulaşmasının tek yolu Stardoll olan biri olarak hayranı olduğum bu markanın klasik görünümlerini görmek çok hoşuma gidiyor. Ama benim asıl hoşuma giden şey ürünlerdeki ince işçiliğin ve detayların hakkının verilmiş olması. Uzak görünümlerinde çok dikkat çekmiyorlar ancak yaklaştırdığınız zaman ortaya çıkan görünüm hayranlık uyandırıcı.

Kıyafetlere gelirsek... Kısa ve uzun seçenekleri olan siyah tulum (Chanel Inspired Jumpsuit Long/Short), askılarında bulunan küçük Chanel logolarıyla oldukça şık ve kullanışlı duruyor. Fiyatları da koleksiyonun geri kalanına göre oldukça uygun. Cropped Chanel Inspired Shirt de düz beyaz bir gömleğin olabileceği en iyi seviyede, klasik bir Parizyen ürünü. Stardoll'da şu 2 hafta içerisinde bu gömlekle yapılan ve hoşuma gitmeyen herhangi bir kombin olmadı diyebilirim. 32 Stardollar olmasını pek anlayamadığım Chanel Inspired Blazer Beige katlanmış kol detayı ve rengiyle beni büyüledi. Bu üç parçanın koleksiyonun en kullanışlı parçaları olduğunu düşünüyorum.


Koleksiyonda öne çıkan parçalar arasında yer alan Chanel Inspired Knit Top ve Chanel Inspired Knit Skirt kısa süre önce Kylie Jenner ve yakın arkadaşında gördüğümüz bir takımdı. Sırf Kylie onu giydi diye beyaz rengin seçilmemesi oldukça isabetli bir karar olmuş çünkü bej rengi çok daha şık. Ayrıca etekte bulunan güneş gözlüğü detayı da takıma ayrı bir hava katıyor. Ama ürünler ayrı ayrı olduklarında oldukça kullanışsız, alacaksanız mutlaka ikisini de almalısınız. Fiyatları şaşırtıcı derecede uygun. Starplaza'da bu takımın modelinde bulunan Chanel Inspired Espadriles sandaletleri takımla uyumlu bulmadım ancak bej-siyah üstünden kurulan kombinlere çok hoş bir hava katacağına eminim. Ne yazık ki bunun dışında sadece 1 model ayakkabı daha var (Chanel Inspired Mules Red/Blue), o da pembe-mavi seçenekleriyle gelmiş. Gerçek versiyonları harika görünen bu ayakkabılar oyun içinde boyamadan çıkmış gibi görünüyor. 

Chanel Inspired Lace Dress ve tamamlayıcısı Chanel Inspired Lace Blazer oldukça yüksek fiyatlı 2 ürün ama Chanel'in klasik yıllarından kopup gelmiş gibi görünüyorlar, sırf bu bile almak için bir neden. Tıpkı bu ürünler gibi lila-beyaz temalı mayo Chanel Inspired Swimwear ve Chanel Inspired Wrap'i ben plaj dekorlarımda kullanmak adına aldım, yoksa bu koleksiyonda yer almaması gereken gereksiz parçalar olduğunu düşünüyorum. Lila renkli son ürün ise 33 Stardollarlık Chanel Inspired Blazer Dress. Rengi, yukarıda bahsettiğim üstünde gerçekten uğraşılmış görüntü kalitesi ve yapılabilecek potansiyel kombinler beni bu elbise için heyecanlandırıyor ancak gerçekten çok pahalı ve ben elbiseyi bir türlü dollum yakıştıramadım. Yine de mağaza kalkmadan önce indirime girdiğinde mutlaka almayı düşünüyorum. 

Chanel Inspired Vest ve Chanel Inspired Coulettes de koleksiyonda yer alan bir başka takım. Üstüne kombinlenmiş pembe kemer Chanel Inspired Belt Rose koleksiyondaki tek aksesuar olarak oldukça iyi ancak takımı bütün olarak sevemedim. Son olarak pembe süveter ve tüvit etek ise koleksiyonda en sevmediğim ürünler oldu.

Genel olarak koleksiyondaki ürün sayısını yetersiz buldum.  Daha fazla ve daha farklı şeyler gelebilirdi. Zaten bu koleksiyonun sorunu içinde olanlardan ziyade olmayanlar. Öncelikle, Chanel'in ikonik çantaları veya aksesuarları nasıl yer almaz? İlham alınan defilede kıyafetlerin önüne geçecek kadar güzel aksesuarlar olmasına rağmen bize gelen koleksiyonda sadece bir kemer bulunuyor. Oysa çok basit bir kombini aksesuar ve kafi miktarda yaratıcılık kullanarak bambaşka şekillere sokmak mümkün ama onlarca bileklik, Chanel yazılı kemer, çanta, ikili çanta, küpe, kolye ve şapkanın Stardoll'da kendine yer bulamayışı koleksiyonu aceleye getirilmiş gibi gösteriyor. Bu da bana Stardoll'un bir kez daha çok iyi olabilecek bir koleksiyonu ehh işte seviyesinde bırakmayı tercih ettiğini düşündürdü. 

Sadece 4 tanesini bile seçerken zorlandığım bu defiledeki tüm görünümleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Neyse ki blogumuzda yazarlık yapan diğer kişi Begüm yani ayselevi123 ben sürekli "Aksesuarlar neden yok? Belki Chanel Jewelry gelir, lütfen gelsin ya!" diye söylenirken sağolsun Chanel logolu küpe tasarladı :) Stardoll'un yapması gereken işi yetenekli tasarımcıların yapmak zorunda kalması o yetenek sahibi kişileri bulabilmek adına iyi olsa da bir çift küpeyi de yapmamış olmamaları gerçekten sinir bozucu.

Fiyatlar 15-35 Stardollar arasında değişiyor. Genel olarak ürünler özellikle Royalty indirimiyle uygun fiyatlı olsa da ceketlerde ciddi bir artış ve gereksiz pahalılık görüyoruz. Ceketleri indirim dönemlerine saklamayı tercih edebilirsiniz. Bunun dışında bir de 45 Stardollar değerinde masallardan çıkmış gibi duran şelaleli bir arkaplan var ki oyunun en güzel arkaplanlarından biri. 

Mutlaka alınması gereken ürünler: Chanel Inspired Blazer Beige (35 Stardollar), Chanel Inspired Jumpsuit Long (27 Stardollar), Cropped Chanel Inspired Shirt (26 Stardollar)

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayın! En kısa zamanda diğer yorumlarda görüşmek dileğiyle :)

Yorumlar

  1. Koleksiyondan cok yazi guzel olmus :D :D Ben arka plani cok sevmistim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum çok mutlu etti beni :D Çok teşekkür ederim, sen de olmasan :)

      Sil

Yorum Gönder