Ana içeriğe atla

Stardoll Tarihi: ELLE




Herkese merhaba!
Bu hafta Stardoll Tarihi'nde yine bir marka var. 1945'te Fransa'da kurulan moda ve güzellik dergisi ELLE, kategorisinde dünyanın en büyük ve etkili markalarından biri. Stardoll'un işbirliği yaptığı ilk gerçek markalardan biri olan ELLE, Stardoll'daki sanal mağazasında ise Balmain, Louis Vuitton ve Moschino gibi dünya devi moda evlerinin tasarımlarını bulunduruyordu.

Underneath Stardoll
Underneath Stardoll
ELLE'in tamamı Superstarlara özel ilk koleksiyonu 9 Aralık 2008'de Starplaza'ya geldi. 2 katlı bu koleksiyon çok sevildi. Mağazadan kalktıktan sonra özellikle ceketler ve ELLE yazılı elbiseler yüksek fiyatlara Bazaar'da yerlerini aldı. Şu an 2. koleksiyona kıyasla bu ürünleri bulmak zor ancak DKNY kadar zor değil. Birkaç haftanızı Starbazaar'da sürekli ELLE aratmaya ayırırsanız koleksiyonun büyük kısmını tamamlayabilirsiniz.

Koleksiyonda uzun bir süre boyunca en değerli iki ürün Basics Mini Skirt ve Extra Long Modern Blazer olarak kaldı. Bu iki kıyafet 1000 Stardollar gibi fiyatlara satılıyordu ancak ELLE'in bu ikisi de dahil olmak üzere çoğu sevilen kıyafeti Callie's Picks'te tekrardan yayınlandığı için değerleri normal fiyatlara düştü. Yine de blazer ceketi orijinal etiketiyle 500 Stardollar'ın altında bulmak çok zor.

ELLE'in gelişiyle açılan resmi hesap Elle.Stardoll ve şu an aktif olmayan ElleGirl de Starblog'da ünlülerin tarzları, yeni trendler, Stardoll için stil önerileri, müzik, röportaj vs. çeşitli konularda yazmaya başladı. 

Vücudu olmayan meşhur doll'un bulunduğu suitine buradan gidebileceğiniz ELLE'in editörü Malina Joseph de çok sık olmasa da Starblog'da yazarlık yapmaya başladı. Malina'nın yazarlığı çok uzun sürmedi ancak ElleGirl ve Elle.Stardoll uzun süre blog yayınlarını paylaşmaya devam ettiler.

Underneath Stardoll
14 Temmuz 2009'da Starblog'da yeni ELLE ürünlerinin geleceği duyuruldu ve 2 gün sonra tek katlık 2. ve son koleksiyon Starplaza'ya geldi. Bu koleksiyonda en sevilen ürün pembe ceket oldu ve tıpkı ilk koleksiyondaki ceket gibi Callie's Picks'te tekrar yayınlanana kadar 1000 Stardollar'ın üstünde fiyatlara satıldı. Yayınlandığı dönemde sevilen bu koleksiyon birkaç parça dışında günümüzde çok rağbet görmediği için ürünlerin büyük kısmı Starbazaar'da 100 Stardollar altı fiyatlara satılıyor. Sevilen ürünleri daha da uygun fiyatlara Callie's Picks'te bulmak da mümkün.

Stardoll's Most Wanted
"Mağazalarımızda başka yeni markalara yer açabilmemiz için bir başka görkemli bir veda yapmanın zamanı geldi. Stardoll'da şüphesiz çok nadir ve çok satan olacak bu koleksiyonu satın almak için bu son şansı kaçırmayın.

Size ELLE mağazasındaki tüm ürünler için %50 indirim teklif ediyoruz, bu teklif 23 Mayıs'ta mağazayı kapattığımızda son bulacak.

Beni ELLE mağazasına götür..."

18 Mayıs 2010'da tüm kullanıcılara bu mesaj gönderilerek mağazanın tamamen kapatılacağı duyuruldu. Söylendiği tarihte de mağaza tamamen kapatıldı. Bir daha ELLE'i mağaza olarak Stardoll'da görmedik ancak Callie's Picks'in farklı koleksiyonlarında çoğu parçayı tekrardan alma şansımız oldu.

Son olarak 26 Ekim 2012'de Eda.Stardoll'un Kurban Bayramı özel olarak açtığı yarışmada katılan herkese aşağıda fotoğrafı olan ve ELLE'in 2. koleksiyonunda yer alan bir ayakkabı hediye edildi. Bu da oyunda ELLE etiketiyle gördüğümüz son ürün oldu.

Stardoll Style Turkey
Ekim 2012'de Elle.Stardoll'un Starblog'da yazdığı son yazı sonrası ELLE ve Stardoll işbirliği tamamen bitti.

Siz bu markayı hatırlıyor musunuz? Stardoll'da eskisi gibi gerçek markaların anlaşmalı şekilde yer almasını ister miydiniz? Görüşlerinizi bizimle paylaşırsanız çok mutlu olurum :) Ayrıca merak ettiğiniz, yazmamı istediğiniz şeyleri yorum olarak bırakabilir veya bana yazabilirsiniz! Herkese iyi hafta sonları!

Yorumlar

  1. Bencede gercek markalarla is birligi devam etmeli.. Koleksiyonlar son zamanlarda sadelesti. Tribute'lar haric :D :D

    Cok guzel bir yazi olmus. Eline saglik :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder