Ana içeriğe atla

Stardoll Toplu Halde Hesapları mı Kapatıyor?


Herkese merhaba!
Dün Stardoll'a giriş yaptıysanız muhtemelen chatten toplu halde gönderilen şu mesaja benzer bir mesaj almışsınızdır:


Bu mesajlara inanan kullanıcılar Stardoll'un toplu şekilde hesap kapattığını ve hesabınızda uzun süre çevrimiçi kalıp çıkış yapmazsanız hesabınızı silemeyeceklerini iddia ediyorlar. Bu mesajlar herhangi bir doğruluk payı taşımıyor. Birkaç üyenin aynı gün içerisinde hesabının kapatılması durumu alışılmadık değil. Genelde oyuna güncelleme getirilen ve sitede erişim sıkıntısı çekilen günlerde bir sürü hesabın kapatılması haberlerini duyuyoruz. Bunların nedeni Stardoll ekibinin can sıkıntısından kendi üyelerinin hesabını kapatması değil, gelen şikayetleri değerlendirmesi ve muhtemelen kendi güvenlik sistemleri doğrultusunda tespit ettikleri kural ihlallerini değerlendirmeleri. Ayrıca kural ihlali yapılan hesaplar, hesap sahibi çevrimiçiyken de kapatılabiliyor.

Peki hesabınız neden kapatılabilir? Bunun en büyük sebebi tabii ki de One-Stop Kurallarına aykırı davranışlarda bulunmanız olacaktır. Bu kurallara göre:

- Her türlü ırkçı, cinsiyetçi, homofobik, yabancı düşmanı ve benzeri alçaltıcı söylem yasak. Diğer üyelere küfür ve hakaretler etmek, zorbalık yapmak da aynı şekilde yasak.

- Sigara, uyuşturucu, silah gibi nesneler tasarlamak/dağıtmak yasak.

- Diğer üyelerden şifre, kişisel bilgi istemek ve paylaşmak yasak. Bu en çok kırılan kurallardan biri, karşınızdaki kişi sizi şikayet ettiği gibi hesabınız silinecektir.

- Kendi tasarımınız olsa dahi tasarım kopyalamak yasak. Kopya tasarım için başkasına başvurmak, proxy ya da farklı yazılımlarla siteye girmek de yasak.

- Stardoll'a Stardoll dışı herhangi bir yönlendirmeyle girmek yasak. Yani bazı kullanıcıların emek hırsızlığı yapmayı göze alarak kullandığı kopya linkleri hem güvensiz, hem de kural dışı. Bu konuda sahte hesap açıp o hesapla kopya yapmak gibi komik önlemler alan kullanıcılar çok büyük hata yapıyor olacaklar çünkü Stardoll ekibi böyle bir durumda sahte hesaplarla beraber ana hesap dahil tüm hesapları silecektir.

- 600 Stardollar üstü ticaret yapmak, Starcoins ürünleri Stardollar fiyatına satmak, hesaplar arası para transferi/satışı yapmak, hesap satışı/takası yapmak yasak.

Yukarıdaki kuralların ihlalinin tespit edildiği kullanıcıların hesabı ya da hesapları kapatılıyor. Stardoll'a katılırken tüm bu kuralları kabul etmiş sayıldığınız için bu kuralları ihlal etmeniz durumunda hesabınızın silinmesini de göze almış sayılıyorsunuz. Yine de bunların hiçbirini yapmadığınızı ve haksız yere hesabınızın kapatıldığını düşünüyorsanız konu hakkında support@stardoll.com adresine e-posta atıp bilgilerinizi vermeli ve hesabınızın neden kapatıldığını sormalısınız. Destek ekibi hesabın neden kapatıldığını size söyleyecek ve sizi bu gibi spekülasyonlardan uzak tutacaktır.

One Stop Kurallarına uyduğunuz sürece korkmanız gereken herhangi bir durum söz konusu değil. Stardoll ekibi yapılan şikayetleri ve kural ihlallerini herhangi bir değerlendirme kriterine almadan hesap kapatma yoluna gitmiyor. Bundan 10 yıl önce de bu gibi zincirleme mesajlar oyunda dönüyordu, oyun devam ettiği sürece de dönmeye devam edecek gibi görünüyor. Herhangi bir kanıt görmeden bunlara inanıp yanlış bilgileri doğru gibi yaymak sadece etrafınızdaki anlamsız panik düzeyini arttırır.

Son olarak, hesabınızın e-postasını değiştirmeye veya bütün gün çevrimiçi kalmaya çalışmanıza gerek yok. Stardoll ekibiyle iletişime geçtiğinizde ekip başkalarının hesapları hakkında size bilgi vermeyecektir, sadece kendi hesabınız hakkında bilgi alabilirsiniz. Ekip genelde hafta sonu çalışmadığı için pazartesi gününe kadar herhangi bir geri dönüş yapılmaması ihtimali bulunduğunu da unutmayın. Ve lütfen artık kopya tasarım yapmayın :))) Herkese iyi günler diliyorum.

Yorumlar

  1. Aklima sey geldi. 15 temmuz olaylari sirasinda facebook'ta Turk'ler arasinda sacma bir mesaj donup duruyordu. O mesaji paylasirsak hesabimiz guvende olacakmis falan. Ablam dahi kanmisti. 15 Temmuz gibi aci bir gunu degerlendirip sacma bir gonderi paylasan insanlar, Korona zamaninda insanlarin psikolojisini umursamadan neler paylasmaz ki?

    Ben sd'ye 2-3 gundur cesitli mesajlar atiyorum ve aninda cevapliyorlar. Daha once boyle degildi. Bu da demek oluyor ki sikayet ve istekler cok daha fazla goz onunde bulunduruluyor. Korona'dan dolayi yapacakalri pek bir sey yok diye dusunuyorum, bu yzden bu copy tasarim olayllarindan gelen mesajlari hemen degerlendirip hesaplari siliyorlar. O yuzden son gunlerde kapanan hesap sayisi artti bence. Ben dun en son bu saatlerde girdigimden dolayi hic denk gelmedim sd'de. Face dun gece gormustum. Hande Abla'nin gonderisiydi sanirim. Sende zaten acik bir sekilde cevaplamissin. Oyle ogrendim.

    Copy isine gelirsek, son zamanlarda bu konuda hep Turkler'i sucluyorlar. Hep turkler copy tasarim yapiyor. Atin stardoll'dan diye. Cg ziyaretci defterinde dahi dolasiyordu bu yazi. Face'de de denk geldim. Copy yapanlar yuzune doll'lar arasinda farkli bir gorus ortaya cikti. Umarim su copy isi hemen biter. O bahsettiginiz proxy midir nedir eger o site kapatilirsa konu hallolur ama boyle bir durumun olacaginida sanmiyorum. Bakalim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vavv dediğin şeyleri ilk kez duydum. Ama copy yapanlar arasında Türkler bayağı var gerçekten. Çok işşiz insanlar var ya. Bir de ss yapması gerekiyor değil mi o copy hesabını. Boş yere para gerçekten :/

      Zaten bu sitenin Türk kullanıcısı çok fazla. Nerde çokluk orda b.. falan diye bir söz var ya o misal yani, anlaşılabilir şeyler :D

      Sil
    2. Bilmiyorum ki ss olayini. Stardesign hair oylama bolumunde hep copyler ilk 5'e giriyor ve coguda ss yada ry'siz hesaplar. Sanirm gerek olmuyor :/ Bilmiyorum tam olarak :/

      Sil
    3. Proxy Stardoll'a bağlı olan bir uygulama olmadığı için uygulamayı kapatmaları mümkün değil ama sitedeki bu açığı çoktan kapatmaları gerekirdi.
      Önceden kopya yapıp aldıktan sonra satman için her zamanki gibi ss olman gerekiyordu ama siteyi bu sene sanırım geliştirmişler ve ürünü kopya yaptıkları hesaplarda almak yerine orada yapıp direk kendi hesaplarına yolluyorlar ondan sslik gerektirmiyor ve hiç ceplerinden para çıkmadan kolay kolay kopya yapıyorlar. Bu kadar yaygın kopya görülmeside bundan dolayı büyük ihtimalle ne yazık ki. :/

      Sil
    4. Bu hafta Hottest Design için oy bulmaya çalışırken ben de bir kez daha görmüş oldum, çoğu kopya tasarım hesabı Türkiye çıkışlı. Bu hepinizin dediği gibi Türk kullanıcıların fazlalığından da kaynaklanıyordur, aynı zamanda şimdi salgın sebebiyle oyunda da her zamankinden fazla zaman geçirilmesinin de mutlaka etkisi vardır. Kopya tasarım hesapları hep kapatılıyordu zaten, ama kopya hesaplarının sahiplerinin asıl hesapları da IP tespitiyle kapatılınca insanlar şaşırıyor nedense :D

      Bahsi geçen siteyi Youtube'da 2 dakikalık bir aramayla bulabilirsiniz, daha kapsamlı bir proxy sitesi olmuş bu seferki. Kapatılan hesapları görme gibi imkanlar da sunuyor. Begüm'ün dediği gibi kapatmaları mümkün değil, ama özellikle Flash sebepli açıkların artık kapatılması lazım. Kaç yıldır hep aynı muhabbetler dönüyor

      Sil
  2. Peki o üyelerin neden hesabı kapanmış acaba, bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bilmemiz imkansız ama büyük ihtimalle kopya tasarım yaptıkları için veya sd-ss satışı yaptıkları için olabilir.

      Sil
  3. Bilginiz için teşekkür ederim.♥

    YanıtlaSil
  4. SENA shovturkiye9 Mayıs 2020 19:27

    Gerçekten inanılmazlar, kopya alıp yaptığında ne anlamı kalıyor ki, için nasıl rahat eder zaten. Hiç proxye bakmadım ama kötü gerçekten

    YanıtlaSil
  5. Eskiden proxyleri sd bedavaları için kullanırdık :D Her gün mutlaka 1 tane bedava gelirdi hemen okuldan gelip koşarak stardoll bloglarına bakardık ahh ne günlerdi bee.
    Ama sanırım artık bedavalar da eskisi kadar yok ve proxy bu amaçlı kullanılırsa da mı hesabımız kapanıyor? :/ Eskiden stardoll çok daha güzeldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunun en büyük eğlencesi oydu eskiden, çoğu kalmadı şimdi :) Şu an dediğin gibi eskisi kadar bedava gelmiyor, gelince de genelde tüm oyunculara açık şekilde geldiği için proxylere ihtiyaç duymuyoruz. Proxy kullanımı tespit edilince kapatılıyor hesaplar maalesef.

      Sil

Yorum Gönder